EP 2022: Hrvatska zbog pozitivnih testova ostala bez dvojice igrača uoči Ukrajine

Ponedjeljak, 17. siječnja 2022. 17:27 Napisao/la  SC

Nakon pobjede protiv Srbije, izbornik Hrvoje Horvat opravdano pozvao  još trojicu igrača zbog preventivnih razloga

David Mandić
David Mandić

David Mandić i Željko Musa ne mogu igrati protiv Ukrajine u ponedjeljak (18), obojica su pozitivni na koronavirus.

Nastavili su se veliki problemi s roterom zbog koronavirusa, HRS je prije zadnje utakmice u skupini objavio su na zadnjim testiranjima otpala još dvojica igrača.

Musa je stigao prije utakmice protiv Srbije kao alternativa, Mandić je protiv Francuske dobio crveni karton zbog čega je bio suspediran za utakmicu protiv Srbije.

Hrvatski rukometaši pobjedom protiv Ukrajine sigurno ulaze u drugi krug natjecanja ako Srbija ne poobjedi Francusku (20.30).

U slučaju da Hrvatska i Srbija pobjede, zatvaraju trokut s Francuskom, u idući krug natjecanja idu dvije bolje reprezentacije prema gol-razlici.

Nakon pobjede protiv Srbije, izbornik Hrvoje Horvat pozvao je još trojicu igrača zbog preventivnih razloga: Jakova Gojuna, Tomislava Severeca i Dominika Kuzmanovića.

Severac se nije pojavio u Szegedu jer je pozitivan.

Pokazalo se da je Horvat učinio dobar potez što se tiče rostera koji se stalno smanjuje (Mamić, Srna, Šušnja, M. Mandić, D. Mandić, Musa...), iz izolacije su izašli Cindrić, Marić, Duvnjak...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.