EP 2022: Hrvatska pobijedila Srbiju, Cindrić i Lučin poveli momčad do trijumfa

Subota, 15. siječnja 2022. 22:18 Napisao/la  SC

Povratak Luke Cindrića donio je energiju momčadi, Tin Lučin s pet pogodaka bio jedan od ključnih igrača u Horvatovoj momčadi

Hrvatska rukometna reprezentacija
Hrvatska rukometna reprezentacija Foto: Screenshot RTL

Europsko prvenstvo, skupina C, 2. kolo

HRVATSKA – SRBIJA 23:20 (11:9)

Dvorana Pick Arena u Szegedu. Gledatelja: 7000.

Suci: Schulze, Tonnies (Njemačka).

HRVATSKA: Cindrić 3, Ćupić 6, Gadža, Glavaš, Gragovac, Ivić, Jaganjac 2, Jelinić, Lučin 5, Marić, Martinović 6, Musa, Pešić, Ravnić, Šipić, Šunjić.

SRBIJA: Bomastar, Borzaš 2, Cupara, Đukić 2, Ilić, Ivanišević, Kukić 4, Maršenić 2, Milosavljević, Orbović 3, Pechmalbec 1, Pešić, Radivojević 5, Radović, Šotić, Sretenović.

Isključenja: Hrvatska 10, Srbija 8 minuta. Sedmerci: Hrvatska 2 (1), Srbija 3 (3)

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je Srbiju u utakmici drugog kola C skupine i praktički osigurala plasman u drugi krug natjecanja.

Srbija je dvoboj otvorila nervozno, što je Hrvatska na otvaranju uspjela kazniti i situaciju s dva igrača više u polju materijalizirala vodstvom 3:0.

No, kada su Srbi pronašli ritam uspjeli su uhvatiti priključak, u 14. minuti došli su na samo gol zaostatka (5:4), a nakon što je Cindrić promašio zicer u 17. minuti i do izjednačenja (6:6).

Maserićevim pogotkom s crte suparnici su prvi put u utakmici poveli (7:6), Hrvatska reprezentacija u tim je trenucima imala velikih problema u defanzivi, nakon što je Cupara obranio sedmerac Ćupiću nije baš situacija izgledala bajno, ali jedna obrana Pešića, jedno dobro napadačko rješenje Halila Jaganjca i individulna kvaliteta Luke Cindrića iznova su vratili samopozdanje u redovima Hrvoja Horvata.

Hrvatska je u nastavku zaigrala bez Halila Jaganjca, koji je zbog udarca u glavu zatražio liječničku pomoć, početak drugog dijela nije baš djelovao obečavajuće, ali onda je vratar Mate  Šunjić trima uzastopnim obranama dao potrebni impuls momčadi pa se u 40. minuti Hrvatska odvojila na tri pogotka prednosti (14:11).

U 44. minuti Hrvatska je otišla na 17:13 nakon odvažne akcije Tina Lučina, no Srbija je uzvratila dvama brzim golovima.

 Tin Lučin još jednom dolazi na scenu, svojim četvrtim pogotkom u 47. minuti vraća na tri pogotka prednosti (18:15), pa Ćupićevim novim pogotkom Hrvatska iznova odlazi na četiri plusa (19:15) deset minuta prije kraja.

Kada je šest minuta prije kraja Tin Lučin svojim petim pogotkom iz petog pokušaja iznova vratio četiri pogotka prednosti bilo je jasno da Hrvatska s ovakvim pristupom ključnu utakmicu ne može izgubiti.

Igračem utakmice proglašen je Luka Cindrić, no ništa manje važan nije bio niti doprinos odvažnog Lučina, koji je na ovom prvenstvu definitivno zablistao iz drugog plana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.