Hrvatska, Brazil i Meksiko održali kontinuitet pozitivnih rezultata

Subota, 07. lipnja 2014. 04:12 Napisao  Patrik Mršnik

Ovo nije bila prijateljska utakmica, no zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali drugo poluvrijeme, kaže izbornik Niko Kovač

Hrvatska nogometna reprezentacija za pet dana nastupit će na otvaranju Svjetskog prvenstva u Sao Paulu. Na noge izabranicima Roberta Kovača stat će domaćin Brazil, u posljednje vrijem momčad koja pobjeđuje, ali i prikazuje neuvjerljiv nogomet. Nisu previše uvjerljivi bili ni Vatreni u utakmici koja je bila sve samo ne lagani trening i provjera stanja forme prije tri nastupa na najvažnijem reprezentativnom turniru. Mundijal je samo jednom u četiri godine, a Hrvatska je umalo u 'pet do dvanaest' ostala bez tri važne karike. Kao da nije dosta što na put u Brazil nsiu mogli Strinić, Iličević, Kranjčar i Badelj, pa se za veliko finale ozlijedio i Danijel Pranjić. Pravu sliku njegovog zgloba dat će tek magnetska rezonanca, izgledi za njegov nastup na Svjetskom prvenstvu nisu pretjerano veliki. Šepajući je teren napsutio Mandžukić, bolnu je grimasu pet minuta prije kraja susreta složio Brozović, problemi muče i Močinića.

Kovač: Znam tko će igrati protiv Brazila!
Tek se kratko nakon susreta protiv Australije hrvatski izbornik zadržao u društvu novinara. Sve je zanimalo kakvo je stanje s natečenim zglobom Danijela Pranjića:
- Dobro je, možda se i oporavi. Ovo nije bila prijateljska utakmica, no zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali drugo poluvrijeme. Želim da igramo na tragu tog perioda, nadam se da ćemo u tome uspjeti, kazao je Niko Kovač te dodao da u glavi ima prvih jedanaest za ogled otvaranja Mundijala.

Tu je kraj popisu hrvatskog zdravstvenog biltena, a onaj svjetski je s petkom postao još popunjeniji. Na Mundijal sigurno neće Franck Ribery, kao niti Marco Reus, polušpica dortmundske Borrusije ozljedila se u nastavku pripremnog ogleda protiv Armenije (6:1). Već od ranije nema Diega Coste, Montoliva, Suareza...

Puno je nervoze prisutno u Brazilu. Komentirajući tu činjenicu HTV-ov analitičar, proslavljeni bivši napadač Goran Vlaović rekao je kako se igrači bore za nastup na SP-u. No, bilo je svjetskh smotri i ranije, a nikada kao u ovoj prilici nije bilo više ozljeđenih pojedinaca u nacionalnim vrstama. Da stvar bude još gora, uvjeti u Brazilu jako variraju. Od sparine u Salvadoru do nešto nižih temperatura u Sao Paulu. Hrvatska bi to ponovno mogla biti na gubitku, budući da će u tri grada (Sao Paulo, Manaus, Recife) promjeniti tri klimatske zone, što joj neće ići na ruku. 

U nogometnom smislu, sva tri glavna konkurenta za prve dvije pozicije iz skupine A mogu se pohvaliti svojom konstantnošću. Brazilci su u neuvjerljivoj predstavi protiv Srbije upisali osmu uzastopnu pobjedu, dok su hrvatski reprezentativci održali kontinuitet pozitivnih rezultata slavljem protiv Australije. Meksiko je bio bolji od Portugala bez glavnih zvijezda, a jedina je veća nepoznanica afrički predstavnik Kamerun. 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.