Hrvatska - Njemačka (20.15): Glavni zadatak je ne ponoviti igru u obrani s premjernog nastupa

Srijeda, 10. prosinca 2014. 13:06 Napisao/la  P. M.

Skupina C, 2. kolo: Hrvatska - Njemačka (20.15). Njemačka je u prvom kolu iznenađujuće poražena od Nizozemske, no to ni u kojem slučaju ne smije značiti da ih se smije podcjeniti. 

Uvodni dio Europskog rukometnog prvenstva za žene pokazao je izjednačenost svih šesnaset reprezentacija sudionica. Prvoga dana remizirale su domaćice, reprezentacija Mađarske protiv Rusije (29:29), dva dana kasnije istim su rezultatom odigrale Dankinje i Rumunjke. uz remi Mađarske, koja je taj učinak popravila partijom u utorak pobijedivši Poljsku, druga domaća ekipa ubilježila je poraz.

Prijenos na HTV 4
Budući da je termin od 20.45 sati srijedom na drugom programu HTV-a ekluzivno dostupan samo nogometnoj Ligi prvaka, rukometna će publika morati promjeniti program- Prijenos ogleda protiv Njemačke počinje od 20.05 na četvrtom programu.

Hrvatske rukometašice podbacile su protiv Šveđanki u Varaždinu, na istom mjestu na kojem je u dva prijateljska dvoboja pala momčad Crne Gore, aktualnog prvaka Europe. Nije teško detektirati problem koji bi se do kraja natjecanja u prvoj fazi mogao ispostaviti ključnim. Igra u obrani nije bila na razini velikog natjecanja. Mnogo lakih golova švedske vrste poništilo je šesnaest vratarskih obrana Marte Žderić i Ivane Jelčić, kao i golove Andreje Penezić izvana odnosno Maje Zebić s krila. 

Njemačka je u prvom kolu iznenađujuće poražena od Nizozemske, no to ni u kojem slučaju ne smije značiti da ih se smije podcjeniti. Ekipa je to koja obiluje iskusnim igračicama, reprezentacija Njemačke nalazi se u smijeni generacija. Prijetnje će dolaziti izvana gdje su opasne Loerper i Steinbach, no dvojac kružnih napadačica Althaus (Vardar) i Muller (Leipzig) predstavljat će problem hrvatskoj obrambenoj liniji. Na vratima je iskusna Clara Woltering iz redova podgoričke Budućnosti, suparnika Podravke i Lokomotive u Regionalnoj ligi.

Skupina C, 2. kolo
Nizozemska - Švedska (18)
Hrvatska - Njemačka (20.15)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.