EP 2022 Hrvatska startala porazom, Francuzi opravdali ulogu favorita

Četvrtak, 13. siječnja 2022. 22:06 Napisao/la  SC

Fizička nadmoć suparnika i iskustvo pojedinih igrača ipak su bili presudan jezičac na vagi, Francuzi su točno znali što, kada i kako odigrati

EP 2022 Hrvatska startala porazom, Francuzi opravdali ulogu favorita
Foto: Screenshot

Europsko prvenstvo, skupina C, 1. kolo

HRVATSKA – FRANCUSKA 22:27 (11:13)

Pick Arena u Szegedu. Gledatelja: 5000.

Suci: Horaček i Novotny (oba Češka)

HRVATSKA: Čupić 6 (5), Gadža 1, Glavaš, Grahovac, Ivić, Jaganjac, Lučin 4, D. Mandić 2, M. Mandić, Martinović 3, Mihić, Pešić, Stipić 3, Srna 1, Šunjić, Šušnja 2.

FRANCUSKA:  Descat 7 (4), Fabregas 4, Gerard, Karabatić 1, Konan, Koukoud 1, Lagarde, Lenne 1, Mahe 3, Mem 6, Minne 1, Monar, Nahi 1, Pardin, Porte 1, Richardson, Tournat.

Sedmerci: Hrvatska 5 (5), Francuska 4 (4). Isključenja: Hrvatska 8, Francuska 2 minute.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija porazom je otvorila nastup na Europskom prvenstvu, izabranici Hrvoja Horvata morali su nakon 60 minuta čestitati Francuzima u utakmici u kojoj je praktički sve bilo izvjesno od samog početka.

Francuzi su se odmah na početku rezultatski odvojili i tu su prednost držali čitavo vrijeme na svojoj strani.

Ne znači to, naravno, da su hrvatski rukometaši u potpunosti podbacili,  krnja reprezentacija zbog koronavirusa lišena usluga najboljih igrača jednostavno nije na pravi način uspjela parirati francuskoj momčadi, koja je, mora se to priznati, također uoči početka prvenstva imala velikih problema s koronavirusom.

No, fizička nadmoć suparnika i iskustvo pojedinih igrača ipak su bili presudan jezičac na vagi, Francuzi su točno znali što, kada i kako odigrati  da bi prvenstvo otvorili željenim načinom.

Unatoč svemu, pobjeda Francuza definitivno je odlučena u 47. minuti, u razmaku od nekoliko sekundi Hrvatska je ostala s tri igrača u polju i bez Mandića koji je dobio crveni karton zbog brutalnog prekršaja, a Francuska je s plus dva otišla na plus četiri (23:19).

Na isteku devete minute Francuzi su imali 7:2, baš kada se činilo da prijeti rezultatska katastrofa nakon isključenja Jaganjca, Horvatovi izabranici podigli su razinu igre u obrani, ostavili Francuze osam minuta bez pogotka i uhvatili rezultatski priključak, uz odličnu dionicu Tina Lučina, koji je svoj debi na velikoj sceni garnirao s nekoliko vanserijskih poteza, te nekoliko kvalitetnih obrana Ivana Pešića, ali i uz vidno podignuto samopouzdanje čitave momčadi.

Loš ulazak u drugih 30 minuta iznova je Francuzima omogućio da se rezultatski odvoje, Horvat je preuzeo rizik s igrom sedam na šest, do 47. minute to je i funkcioniralo, ali nakon triju vezanih isključenja povratka više nije bilo.

U drugoj utakmici skupine A Srbija je pobijedila Ukrajinu 31:23.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.