HRVATSKA PROTIV FRANCUSKE Goran Perkovac: Danas nema toliko taktičkog nadmudrivanja kao nekad, ali ako ne možeš trčati, nemaš što očekivati!

Srijeda, 17. siječnja 2024. 11:57 Napisao/la  SC

Hrvatski rukometaši prvu utakmicu u drugom krugu u četvrtak igraju protiv Francuske

Goran Perkovac
Goran Perkovac

Hrvatski rukometaši u četvrtak prvu utakimicu u drugom krugu natjecanja u Kolnu igraju protiv Francuske:

- Francuzi igraju odlično, razbili su Njemačku, što je jako teško. Igraju jako pokretljivo i čvrsto u obrani, brzo u tranziciji, ali će trebati pokazati puno mišića da dobiju i nas. To nije Francuska koja je bila nekad kada su imali Omeyera koji nas je uništavao. Sada je situacija drugačija, profil je nešto drugačiji. Mi smo skroz nova reprezentacija i te neke stvari ne treba uspoređivati s prošlim vremenima, najavio je Goran Perkovac utakmicu za SN.

- To je rudarenje, to je non stop napad – obrana, tu se mora puno rotirati. Ali, što se tiče snage, mislim da je mi imamo, samo da li je možemo održati 60 minuta, to ne znam. Znam da ako i ne dobijemo Francusku, možemo dobiti ostale što znači da imamo dobre šanse nastaviti s dobrim turnirom u Kölnu. Za dobiti Francusku moramo odigrati cijelu utakmicu na visokoj razini. Ako to uspijemo, imamo šansu. Danas nema malih reprezentacija, postoje Farski Otoci i slični, puno se trči, a u trčanju svi mogu biti jako dobro. Danas nema toliko taktičkog nadmudrivanja kao nekad, ali ako ne možeš trčati, nemaš što očekivati. Mi smo u stanju trčati, a imamo i fizičke argumente i ako ostanemo zdravi do kraja, možemo se sa svima nositi, poručuje Perkovac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.