SLAVKO GOLUŽA UOČI EP-a

Reprezentacija nikad nije došla jača na pripreme

Četvrtak, 12. siječnja 2012. 21:00 Napisao/la  Milan Kosanović

Mnogi govore da Hrvatska nikad nije igrala ljepše i brže, a ja kažem da hrvatska reprezentacija nikad nije došla jača na pripreme. Upravo je to preduvjet za igranje rukometa s brzom tranzicijom kakav smo prezentirali u prijateljskim utakmicama, smatra Goluža

Izbornik Slavko Goluža samo nekoliko dana prije početka Europskog prvenstva u Srbiji otkrio je tajnu lepršave igre hrvatske reprezentacije, ali i očekivanja od predstojećeg prvenstva.

- Zadovoljan sam odrađenim utakmicama i treninzima i mogu reći da za sada sve štima. Problem su tek ozljede Drage Vukovića i Ivana Balića koje nisu bezazlene i zato im poklanjamo posebnu pozornost i za sada sve ide prema planu, rekao je izbornik a potom otkrio i tajnu „lepršave“ Hrvatske:

-    Mnogi govore da Hrvatska nikad nije igrala ljepše i brže, a ja kažem da hrvatska reprezentacija nikad nije došla jača na pripreme. Uoči Svjetskog prvenstva u Švedskoj imali smo velikih problema s ozljedama, a igrači su bili iscijeđeni od napornih utakmica u svojim klubovima. Posebno me veseli činjenica da su svi igrači izuzev Ivana Balića i Drage Vukovića ne samo zdravi već i u dobroj igračkoj formi. Upravo je to preduvjet za igranje rukometa s brzom tranzicijom iz obrane u napad i obrnuto kakav smo prezentirali u prijateljskim utakmicama.

Ždrijeb je Hrvatsku smjestio u skupinu s Islanđanima, Norvežanima i Slovencima. Sve tri reprezentacije su itekako nezgodni protivnici, no izbornik Goluža ipak je jedne posebno izdvojio.

-    Island je svakako najteži protivnik, iako to ne znači da podcjenjujemo Norvešku i Sloveniju koje također respektiramo. Smatram da će ključna biti prva utakmica s Islandom, neki kažu da su oslabljeni zbog ne igranja Stefanssona, no osobno smatram da su s Petterssonom dobili već agresivnost.  Naravno, prva utakmica je najteža i zbog činjenice da reprezentacija Islanda pada u formi kako turnir odmiče, a sigurno je da ne igraju isto prvu i treću utakmicu, rekao je izbornik Goluža koji se ne opterećuje daljnjim ždrijebom koji nije pomazio hrvatsku reprezentaciju.

-    Na ždrijeb ne možemo utjecati, imamo svoj cilj, a trenutno su nam na prvom mjestu utakmice u grupi, a onda ćemo razmišljati o daljnjem razvoju situacije. Cijeli stručni stožer i igrači fokusirani su isključivo na utakmicu s Islandom, objasnio je Goluža te zaključio:

-    Europsko prvenstvo je najjače rukometno natjecanje na svijetu, tu nema slabih reprezentacija, svako svakoga može pobijediti i upravo je u tome najveća draž cijelog prvenstva.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.