SLAVKO GOLUŽA NAKON DANSKE

Suđenje je bilo poniženje za sport!

Subota, 25. siječnja 2014. 00:07 Napisao/la  SC

Domaćin je napravio sve da ovdje uzme zlatnu medalju. Mi smo živjeli kao životinje, rekao je Goluža

Slavko Goluža ima priliku osvojiti četvrtu broncu na velikim natjecanjima u trogodišnjem mandatu. Hrvatska je protiv Danske u prvom dijelu izgledala vrlo moćno i smireno, u drugom dijelu nestalo je prvo moći, pa smirenosti.

- Prije svega, čestitam Dancima. Nemam što zamjeriti svojim dečkima. Jako dobro smo odigrali taktički, no ne mogu vjerovati da smo ih vratili u život s igračem više... Nismo uspjeli realizirati par šansi, sustigli su nas i poveli u nastavku. Mi smo se vratili kroz obranu, ali opet je palo par brzopletih lopti. Izgleda da nam je bronca suđena. Nismo mogli protiv ovakve Danske i ovakvog uragana s tribina. U igri smo za postolje i vjerujte mi, dat ćemo sve od sebe. Nitko sretniji od nas da smo pobijedili Dansku, ali nemam igračima što zamjeriti. Život ide dalje. Idemo po broncu, rekao je Goluža.

Pred televizijskim kamerama Goluža je bio suzdržan u komentarima suđenja, njemački par najblaže rečeno držao je čudan kriterij suđenja, koji je daleko više pogodovao Dancima:

- Znam koji je razlog što nismo sustigli Dance, ali neću to reći. Prije četiri godine sam rekao, ali više neću, rekao je Goluža.

Na presici nakon utakmice Goluža više nije mogao izdržati, sa suzama očima izgovorio je sljedeće:

- Domaćin je napravio sve da ovdje uzme zlatnu medalju. Jednostavno im je sve podređeno, a mi smo živjeli kao životinje, u tri grada! Tek sam se u Herningu prvi put naspavao. Padali smo u sredini kao da smo na kuglanju, ne na rukometu. Rekao sam da neću komentirati suđenje, ali ne mogu izdržati. Suđenje je bilo poniženje za sport, rekao je Goluža.

Reagirao je Ulrik Wilbek:

- To nije fair, mi nismo pričali o suđenju kada smo igrali u Hrvatskoj, rekao je Wilbek.

Goluža se potom ispričao što je govorio vruće glave.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.