EP RUKOMETAŠICA

Hrvatska ispala nakon prve dvije utakmice

Srijeda, 10. prosinca 2014. 21:49 Napisao/la  SC

Susret 2. kola: Hrvatska - Njemačka 24:26 (14:12)

Europsko prvenstvo rukometašica - Skupina C, 2. kolo

HRVATSKA - NJEMAČKA 24:26 (14:12)

Arena Varaždin. Gledatelja 2.000

Sutkinje: Diana Carmen Florescu i Anamaria Duta (obje Rumunjska)

HRVATSKA: Žderić (10 obrana), Jelčić (2 obrane), Tatari, Benko, Grubišić, Gaće 1, Mičijević 1, Horvat 2, Elez 1, Penezić 13 (2), Jezić 1, Zebić, Milanović-Litre 1, Džono, Marić 1, Bašić 3

NJEMAČKA: Schulke (13 obrane), Woltering, Zapf, Lang, A. Muller 1, Loerper, Minevskaja 5 (3), Naidzinavicius 1, Steinbach, Althaus 3, Nadgornaja 3, S. Muller 5, Huber 3, Geschke 3, Wohlbold 2, Schulze

Sedmerci: Hrvatska 2 (2) Njemačka 4 (3)

Isključenja: Hrvatska - Njemačka 10 minuta

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija oprostila se od natjecanja na Europskom prvenstvu već nakon dva odigrana kola. Najlošiji je to nastup djevojaka koje su se nadale polufinalu, no sve će ostati samo na snovima. Još prije početka ogleda bilo je jasno da će poražena ekipa iz ovog dvoboja i teoretski izgubiti šanse za plasman u sljedeći krug zbog remija Nizozemske i Švedske (30:30) u posljepodnevnom programu. 

Skupina C, 2. kolo:
Hrvatska - Njemačka 24:26
Nizozemska - Švedska 30:30
Poredak: Nizozemska i Švedska 3, Njemačka 2, Hrvatska bez bodova

Andrea Penezić zabila je trinaest od dvadeset i četiri gola hrvatske reprezentacije. Nije mogla sama pobijediti Njemačku, nedostajao je učinak ostalih igračica, posebno krila koja su u čitavoj utakmici zabila tek jedan pogodak (Gaće). Unatoč nešto boljoj igri u obrani, jačim pariranjima pri izlascima i većoj borbenosti, preko Nijemica predvođenih Susannom Muller nije se moglo.

Problemi su započeli u dvanaestoj minuti. Pad na koljeno uzrokovao je težu ozljedu Mirande Tatari, a bez prve srednje vanjske igra je osjetno pala. U igri su određeno vrijeme boravile Ćamila Mičijević i Žana Marić. Igračica Zameta djelom je nadomjestila učinak kapetanice reprezentacije dobrim obrambenim učinkom, no to nakon poraza nema relevantnu ulogu u pogledu na utakmicu. 

Nijemice prvi puta vode u 13. minuti kada Naidzinavicius postiže gol za 6:7, od kada počinje najboljih deset minuta naše reprezentacije na prvenstvu. Seriju 5:1 s dva pogotka kruni Penezić za vodstvo 14:11. Brzo je nervoza sustigla izabranice Vladimira Canjuge u nastavku, gošće već u 39. minuti vode 16:17 golom Geschke. Na hrvatsku seriju 3:0 Nijemice brzo uzvraćaju jednakom mjerom, ne bi li na ulasku u posljednjih pet minuta imale nedostižnih 22:24. Podatak da je Hrvatska u posljednjih deset minuta zabila samo tri gola, sve preko Penezić dovoljno govori o nemoći u fazi napada u odsudnim trenucima susreta.

Priča o gostoljubivom domaćinu poprimila je puni smisao, u petak od 20.15 slijedi susret za suce i delegate protiv Nizozemske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.