EP: Hrvatska u petak igra polufinale protiv Danske, Poljska nije imala šansi

Srijeda, 22. siječnja 2014. 22:18 Napisao/la  SC

Skupina 2, 3. kolo: Hrvatska - Poljska 31:28 (14:15). Početkom drugog dijela hrvatska reprezentacija stekla je presudnu prednost koju Poljaci više nisu mogli stići. Francuska i Španjolska u drugom polufinalu

EUROPSKO PRVENSTVO 

Skupina II, 3. kolo

HRVATSKA – POLJSKA 31:28 (14:15)

Aarhus, NRGI Atletion Arena

Suci: Horacek i Novotny (Češka)

HRVATSKA: Losert, Aliliović, Duvnjak 6, Kopljar 4, Vori, Gojun, Horvat 6, Vuković, Bičanić 5, Buntić, Valčić, Štrlek 6, Čupić 3, Musa, Ninčević, Slišković 1

POLJSKA: Szmal, Wyszomirski, Jaszka 4, Lijewski 6, Kuchczynski 3, Wisniewski 2, B. Jurecki 4, M. Jurecki 6, Grabarczyk, Jurkiewicz, Syprzak, Lucak 1, Krajewski, Kubisztal, Szyba, Chrapkowski 2

Sedmerci: Hrvatska   3(5),          Poljska 2(4)

Isključenja: Hrvatska 12 minuta,             Poljska 4 minute

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Poljsku i ostvarila plasman u polufinale, u petak će protiv Danske igrati prvu od dvije utakmice za medalje.

Početak susreta bio je na strani euforičnih Poljaka bodrenih od velikog broja svojih navijača. U 7. minuti na semaforu je stajalo visokih 2:5 za Poljsku i naša reprezentacija nije imala rješenja u napadu. Ipak. u narednih 6, 7 minuta, najviše zahvaljujući odličnom Duvnjaku, stižemo na prvo izjednačenje 6:6, a nakon toga diže nas raspoloženi Alilović i u 16. minuti imamo prvo vodstvo 8:7. Poljaci ne posustaju igraju vrlo agresivno u obrani i u 26. minuti ponovo imaju 3 gola prednosti 11:14. Izbornik Goluža koristi time-out i do kraja poluvremena vraćamo se u igru, te poluvrijeme završava 14:15.

Početak drugog dijela za 1 minutu i 27 sekundi bilo je 3:0 za Hrvatsku, strijelci su Štrlek dva puta i jednom Čupić iz brzih kontri. Rezultat je to odlične 5-1 obrane s isturenim Vorijem. Poljaci ne mogu postići pogodak punih 7 minuta, prvi gol u drugom dijelu postiže M. Jurecki za 19:16.Naši igrači ne popuštaju, Slišković postiže svoj prvi pogodak na utakmici za visokih plus 4, a u sljedećem napadu Horvat iz sedmerca radi najveće vodstvo do tada 23:18.

U 49. minuti Poljaci nam se prikradaju na 24:22 i potom 25:23, ali odgovaramo na njihove napade preko Bičanića i Kopljara te održavamo prednost. U 54. minuti ostajemo na 2 minute bez Voria, ali ukazuje nam se vrhunski Alilović i Poljaci su nokautirani. Polufinale do kraja potvrđuje najbolji svjetski igrač Duvnjak, potom Bičanić i za kraj Horvat.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.