EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatska potonula u drugom dijelu

Petak, 24. siječnja 2014. 23:00 Napisao/la  SC

Polufinale: Danska - Hrvatska 29:27 (13:15). Nestao je drugom dijelu Duvnjak, Alilović ništa nije obranio

Polufinalna utakmica

DANSKA – HRVATSKA 29:27 (13:15)

Herning, Jyske Bank Boxen     Gledatelja 15.000

Suci: Geipel i Helbig (Njemačka)

DANSKA: Landin, Green Krejberg, Morgensen 2, Christiansen 3, Thomsen, Larsen 2, Eggert 8, Spellerberg, Knudsen, Noddesbo 2, Svan Hansen 2, Lindberg 1, Toft Hansen 4, Mollgaard Jensen, Sondergard 2, Hansen 2

HRVATSKA: Losert, Alilović, Duvnjak 5, Kopljar 6, Vori 1, Gojun, Horvat 5, Vuković, Bičanić 3, Buntić, Valčić, Štrlek 2, Čupić 3, Musa, Ninčević, Slišković 1

Sedmerci: Danska 3(4),                 Hrvatska 2(3)

Isključenja: Danska   12 minuta,                               Hrvatska 12 minuta

 

 

Hrvatska se nije uspjela plasirati u finale, Danska je pobijedila rezultatom 29:27. U finalu će igrati Francuska i Danska, Hrvatska igra za broncu protiv Španjolske. Tako glasi rasplet polufinalnih utakmica.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo našoj reprezentaciji, koja je od početka susreta dala do znanja svima u prepunoj dvorani u Herningu da naši igrači uopće nisu impresionirani i da itekako imaju što pokazati protiv domaćih igrača. Odlično taktički postavljena obrana 6-0, agresivna i pokretljiva igra nije dozvoljavala danskim napadačima da se razmašu. S druge strane u napadu su naši igrači imali dovoljno strpljenja za svaki postignuti pogodak. Igralo se gol za gol i prvo vodstvo za 4:2 pogađa Duvnjak projektilom od 103 km/h. U 12. minuti Hansen poravnava na 5:5, ali mi se vraćamo na dva gola prednosti preko Bičanića za 7:5. Kod 11:11 Losert skida sedmerac Eggertu i dovodi izbornika Wilbeka u očaj. Našu bolju igru zasjenili su njemački suci, koji su za svaki “muški” faul isključivali naše igrače i na taj način pomogli Dancima da ostanu u utakmici. Poluvrijeme završava Duvnjak u zadnjoj sekundi za 15:13.

Drugi dio otvaramo jako loše, Čupić ne pogađa sa 7 metara i dva puta Landin brani njegove udarce. Danci rade seriju 3:0, a mi smo bez pogotka skoro 7 minuta. Njemački suci nastavljaju sa praksom iz prvog dijela i kriterijom definitivno pomažu Dancima, koji rade prednost od tri gola za 18:21.

U 43. minuti Eggert radi težak prekršaj na Buntiću, ali za njemačke suce to je samo 2 minute. Tada Horvat postiže dva pogotka u nizu i vraćamo se u igru. U 47. minuti isti igrač postiže svoj treći pogodak i imamo prvo izjednačenje u nastavku.

Nestao je drugom dijelu Duvnjak, Alilović ništa nije obranio i naša je reprezentacija lagano tonula uz čudnu svirku sudaca. Njemački suci u jednom trnutku dozvoljavaju paradiranje Mikkela Hansena, koji skida dres na sredini terena što se inače kažnjava. S igračem više ipak se nekako držimo kod rezultata 25:26, Losert je skinuo tri lopte, ali u napadu više nije koncentracije ni moći. Landin dvaput brani udarce Štrleku i utakmica je riješena.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.