Domagoj Duvnjak: Danska je favorit, ali mi smo momčad koja se nikoga ne boji

Petak, 24. siječnja 2014. 08:48 Napisao/la  SC

Utakmica polufinala (21): Danska - Hrvatska. Nije Danska samo Hansen, trebamo pripaziti na još puno dobrih igrača. Sada kada smo došli gotovo do kraja trebat će nam i malo sreće, kaže Slavko Goluža

Hrvatska – Danska, Francuska – Španjolska! U finalu ima mjesta za dvojicu polufinalista, prema prognozama u finalu EP-a igrat će Danska i Francuska. Hrvatska u petak od 21 sat nema velike šanse u polufinalu protiv Danske predvođene Mikkelom Hansenom:

- Nije Danska samo Hansen, trebamo pripaziti na još puno dobrih igrača. Sada kada smo došli gotovo do kraja trebat će nam i malo sreće. Mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe da nas Danska ne zaustavi na putu prema zlatu, koje svi željno čekamo još od 2004. Atmosfera je dobra, ozljeda nema, napravili smo sve da se dečki što bolje oporave nakon teške utakmice s Poljskom. Svi jedva čekamo polufinale, kaže izbornik Slavko Goluža.

Červar: Obrana na čelu s Vorijem može zaustaviti Dance
- Slavko je moj učenik i vidim da drži našu ideju igre i identitet. Wilbek sigurno razmišlja kako će zaustaviti 5-1 s Vorijem koji je fantastičan. Ostaje u sredini, ne povlači se, remeti im protok lopte. Poljaci su se tu potpuno izgubili i vjerujem da Wilbeka jako brine što imamo dva podjednako efikasna rješenja za obranu. Jer 6-0 isto može odlučiti pobjednika, sve ovisi o danu i raspoloženju pojedinaca. Važno je da Goluža ima mogućnost promjene. Hansen je klasa iznad svih i najviše će nas ugrožavati ako ga krene šut. Kada ima svoj dan onda se uvijek nazabija, ali može i potrošiti puno lopti. Ipak, vjerujem da ga obrana na čelu s Vorijem može zaustaviti, a ako će naša krila biti brza i efikasna kao i dosad, ulovit ćemo ih u zamku. Duvnjak fantastično vuče reprezentaciju, nema razloga da se sada zaustave, kaže bivši izbornik Lino Červar.

Danska je domaćin i aktualni europski prvak, reprezentacija je sastavljena od vrhnuskih igrača koji igraju u najboljim klubovima. U Flensburgu su Mogensen, Eggert, Knudsen i Svan, u Kielu Toft, u Hamburgu Lindberg, u Löwenu Landin, Hansen igra u PSG-u.

- Prije turnira su svi prognozirali da će ga osvojiti Danska i to je veliki pritisak na njihovim leđima. Čitava dvorana od njih očekuje zlato. S druge strane, mi nemamo što izgubiti, kaže Mirko Alilović.

- Trebamo biti pošteni i reći da su Danci favoriti. Dat ćemo sve od sebe pa što bude. Nema straha, spremni smo za veliku borbu, tvrdi Damir Bičanić.

Od Domagoja Duvnjaka uvijek se najviše očekuje, ponajbolji igra na svijetu ovog puta ima i dodatni motiv budući da će na drugoj strani igrati Mikkel Hansen. Dvojica najboljih igrača na svijetu jedan protiv drugoga… Duvnjak je protiv Poljske djelovao svježije nego protiv Francuske:

- Malo je vremena za odmor, no vratit ćemo se. Zna se tko su njihovi najjači aduti, to su Hansen i vratar Landin. Zaustavimo li Mikela i ne dopustimo li Landinu da uđe u seriju, imamo izgleda. Oni jesu favoriti, igraju doma, bit će pakleno, no mi smo momčad koja se nikoga ne boji, tvrdi Duvnjak

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.