Canjuga: Znao sam da ćemo pobijediti ako ponovimo obranu iz Brazila

Srijeda, 21. ožujka 2012. 21:52 Napisao  Milan Kosanović

Ne opterećujemo se pobjedom u Danskoj što ne znači da se unaprijed predajemo. U Danskoj će priliku dobiti neke druge igračice, a glavni zadatak je dobro pripremiti ekipu za turnir u Španjolskoj gdje neće biti dovoljno ovih osam igračica već će trebati svih 16, rekao je Canjuga te se našalio za kraj

Po završetku utakmice između Hrvatske i Danske izbornik Vladimir Canjuga ponudio je svoje viđenje ove vrijedne pobjede.

- Čestitam igračicama na pobjedi protiv Danske, prošlo je gotovo šest godina od kada smo ih posljednji put pobijedili i bilo je vrijeme da prekinemo taj post, rekao je Canjuga te nastavio:

- Moram priznati da me je Jensen iznenadio s obranom u kojoj je odigrao poluflastera na Andrei Penezić. Nismo znali riješiti tu situaciju, no ulazak Ivane Lovrić pokazao se kao pravi potez, a ona je u toj igri pet na pet odigrala zapaženu rolu. U drugom poluvremenu imali smo mali pad s igračem više koji nam se zamalo obio u glavu, ali tada se kao pravi potez pokazalo uvođenje vratarke Marte Žderić koja nas je svojim obranama održala u igri. Uoči utakmice rekao sam ako ponovimo obranu iz Brazila da ćemo pobijediti utakmicu, a upravo to se i dogodilo. Obrana nije štimala samo u prvih devet minuta kada smo primili sedam golova, a u preostalih 21 minutu do poluvremena samo tri, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije te riječ predao Ivani Lovrić:

- Dosta smo analizirali Dansku i znali smo od kuda vreba opasnost, odigrali smo dobru obranu što uostalom pokazuje 19 golova koje su Dankinje postigle, rekla je Lovrićka te zaključila:

- Na početku utakmice je postojala mala nervoza, no najvažnija je pobjeda. Sada moramo skupiti glave, vidjeti gdje smo griješile te u Danskoj pokušat svesti te greške na minimum i naravno pobijediti.

Izbornik Vladimir Canjuga na tribinama je ostavio Žanu Čović, Dijanu Jovetić i Ivanu Jelčić koje bi prema riječima izbornika trebale dobiti priliku u Danskoj.

- Ne opterećujemo se pobjedom u Danskoj što ne znači da se unaprijed predajemo. U Danskoj će priliku dobiti neke druge igračice, a glavni zadatak je dobro pripremiti ekipu za turnir u Španjolskoj gdje neće biti dovoljno ovih osam igračica već će trebati svih 16, rekao je Canjuga te se našalio za kraj.

- Protiv Danske smo na SP-u u Brazilu vodili 4:0 pa smo na kraju izgubili, isto je bilo i protiv Brazila. Sada smo gubili 2:7 pa smo na kraju došli do pobijede. Izgleda da ne možemo pobijediti utakmicu kada povedemo na početku, uz smiješak je zaključio Canjuga.

Hrvatska ženska reprezentacija u Rijeci ostaje do četvrtka kada putuje u Zagreb gdje će navečer odraditi trening, a već u petak ujutro najbolje hrvatske rukometašice avionom će krenuti put Danske gdje ih u subotu očekuje ponovni susret s Dankinjama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.