EP: Norvežanke obranile titulu europskih prvakinja u rukometu

Ponedjeljak, 19. prosinca 2016. 11:43 Napisao/la  SC

Finale: Norveška - Nizozemska 30:29, za 3. mjesto: Francuska - Danska 25:22 

Norveška je obranila titulu europskih prvakinja u rukometu, u finalu Prvenstva u Švedskoj bila je bolja od Nizozemske 30:29.

Norveška je pojam za kvalitetu u ženskom rukometu već godinama. Na posljednjih sedam europskih prvenstava osvojila je čak šest titula, a i onaj jedan put kada nije bila na najvišoj stepenici, igrala je u finalu i izgubila nakon dva produžetka od Crne Gore.

U Švedskoj je slavila 30:29 u finalu protiv Nizozemske koja u posljednje dvije godine bilježi najbolje rezultate u povijesti svog rukometa, nikada ranije nije bila u polufinalu velikog natjecanja, a onda je u zadnje dvije godine poražena u finalu svjetskog i europskog prvenstva te igrala polufinale na OI u Riju.

Nora Mork briljirala je s 12 golova, a s pet ju je pratila Marit Malm Frafjord.

Na drugoj strani šest pogodaka postigla je Danick Snelder, Tess Wester imala je čak 16 obrana, ali nije bilo dovoljno.

Treće mjesto zauzele su Francuskinje koje su svladale Dansku s 25:22.

Izabrana je i idealna ekipa Prvenstva, a titulu MVP-a odnijela je Nizozemka Cornelia Groot.

Osim nje tu su i vratarka Sandra Toft (Danska), lijevo krilo Camilla Herrem (Norveška), lijevi vanjski Cristina Neagu (Rumunjska), pivot Yvette Broch (Nizozemska), desni vanjski Nora Mork (Norveška), desno krilo Carmen Martin (Španjolska) i najbolja obrambena igračica Beatrice Edwige (Francuska).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.