UTRKA LEGENDI NA SLJEMENU

Nika Fleiss u finalu pobijedila Petera Mullera

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 19:59 Napisao/la  SC

Janica Kostelić odskijala je bez štapa i rukavice, kao i 2006. godine

Nakon muškog slaloma na zagrebačkom Sljemenu održana je humanitarna utrka skijaških legendi dm Zagreb Ski Legends, na kojoj je pobijedila Nika Fleiss.

 Najbolja hrvatska skijašica svih vremena i jedna od najvećih svjetskih zvijezda ovog sporta u povijesti, Janica Kostelić, odskijala je bez štapa i rukavice, kao i 2006. godine, kada je u zagrebačkoj utrci ostala bez tog dijela opreme i unatoč tome na kraju osvojila treće mjesto. Janičinu opremu podignula je nešto kasnije sa staze Ana Jelušić, još jedna umirovljena hrvatska skijašica.

Nika Fleiss je u finalu bila bolja od 55-godišnjeg Švicarca Petera Mullera, najstarijeg sudionika utrke. Osvajač dvije srebrne medalje s OI u Sarajevu u Zagreb je stigao bez skija, kao što je u šali kazao, jer mu nisu stale u mali zrakoplov kojim je doletio pa ih je morao posuditi. Muller je tijekom karijere ostvario 24 pobjede u Svjetskom kupu, pri čemu čak 19 u spustu.

Treće mjesto osvojio je Marc Girardelli, osvajač pet Velikih kristalnih globusa, koji je rođeni Austrijanac, ali je nastupao za Luksemburg. Girardelli je u borbi za broncu pobijedio Austrijanca Thomasa Sykoru, bivšeg osvajača malog Kristalnog globusa u slalomu (1997., 1998.). Nastupili su i  Alberto Tomba, Bojan Križaj...

Bivše legende svjetskog skijanja okupljene u Zagrebu su tijekom karijere ukupno osvojile 52 medalje na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima, ali i deset ukupnih pobjeda u Svjetskom kupu, 27 malih globusa, 200 pojedinačnih pobjeda u Svjetskom kupu, te ukupno imaju 500 postolja.

Fotogalerija PIXSELL