UTRKA LEGENDI NA SLJEMENU

Nika Fleiss u finalu pobijedila Petera Mullera

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 19:59 Napisao/la  SC

Janica Kostelić odskijala je bez štapa i rukavice, kao i 2006. godine

Nakon muškog slaloma na zagrebačkom Sljemenu održana je humanitarna utrka skijaških legendi dm Zagreb Ski Legends, na kojoj je pobijedila Nika Fleiss.

 Najbolja hrvatska skijašica svih vremena i jedna od najvećih svjetskih zvijezda ovog sporta u povijesti, Janica Kostelić, odskijala je bez štapa i rukavice, kao i 2006. godine, kada je u zagrebačkoj utrci ostala bez tog dijela opreme i unatoč tome na kraju osvojila treće mjesto. Janičinu opremu podignula je nešto kasnije sa staze Ana Jelušić, još jedna umirovljena hrvatska skijašica.

Nika Fleiss je u finalu bila bolja od 55-godišnjeg Švicarca Petera Mullera, najstarijeg sudionika utrke. Osvajač dvije srebrne medalje s OI u Sarajevu u Zagreb je stigao bez skija, kao što je u šali kazao, jer mu nisu stale u mali zrakoplov kojim je doletio pa ih je morao posuditi. Muller je tijekom karijere ostvario 24 pobjede u Svjetskom kupu, pri čemu čak 19 u spustu.

Treće mjesto osvojio je Marc Girardelli, osvajač pet Velikih kristalnih globusa, koji je rođeni Austrijanac, ali je nastupao za Luksemburg. Girardelli je u borbi za broncu pobijedio Austrijanca Thomasa Sykoru, bivšeg osvajača malog Kristalnog globusa u slalomu (1997., 1998.). Nastupili su i  Alberto Tomba, Bojan Križaj...

Bivše legende svjetskog skijanja okupljene u Zagrebu su tijekom karijere ukupno osvojile 52 medalje na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima, ali i deset ukupnih pobjeda u Svjetskom kupu, 27 malih globusa, 200 pojedinačnih pobjeda u Svjetskom kupu, te ukupno imaju 500 postolja.

Fotogalerija PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.