Leona Popović: Osjećaj je odličan, pokazala sam dobro skijanje i sama sebe nagradila postoljem!

Subota, 18. ožujka 2023. 16:27 Napisao/la  SC
Leona Popović
Leona Popović Foto: Screenshot

Leona Popović dugo će pamtiti 18. ožujka 2023. godine, točno 17 godina nakon što je Janica Kostelić donijela posljednju pobjedu hrvatskom ženskom skijanju, 25-godišnja Mrkopaljka dohvatila je svoj rezultat karijere.

Leona je u slalomskoj utrci završnice Svjetskog kupa u Soldeuu osvojila drugo mjesto, spojila je dvije odlične vožnje i nakon Janice Kostelić, Ane Jelušić i Zrinke Ljutić postala četvrta Hrvatica na postolju Svjetskog kupa.

Ispred Leone Popović ostala je samo Slovakinja Petra Vlhova, iza nje velika Michaela Shiffrin, koja je u Soldeu sedmi put u karijeri podigla Kristalni globus.

- Prvo postolje, osjećaj je odličan. Drago mi je da sam pobjedu proslavila s Petrom Vlhovom i Michaelom Shiffrin, a i drago mi je da sam bila bolja od Michaele Shiffrin. Super sam se osjećala i to sam iskoristila. Super sam se osjećala i u Areu, ali je šteta što sam tamo radila previše grešaka. No, sada sam pokazala svoje dobro skijanje i sama sebe nagradile postoljem, rekla je Leona Popović, koja je ovim rezultatom dokazala da definitivno pripada u elitu ženskog slaloma.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.