Zubčić priznao da je Pinterault stepenicu iznad svih, Ford došao k svijesti u bolnici

Subota, 09. siječnja 2021. 18:01 Napisao/la  SC

Napao sam od samog starta, malo sam pogriješio u jednom dijelu, ali sam zato u završnici još malo pojačao, rekao je najbolji hrvatski skijaš

Filip Zubčić i Alexis Pinturault
Filip Zubčić i Alexis Pinturault

Sretan sam i ponosan što sam bio drugi na ovoj kultnoj stazi, sutra je još jedan veleslalom, jedva čekam, izjavio je Filip Zubčić nakon što je u petak u Adelbodenu osvojio drugo mjesto iza Francuza Alexisa Pinturaulta.

Subota je donijela potvrdu Zubčićevih riječi, najbolji hrvatski skijaš još je jednom oduševio pristupom i nastupom i ponovo dohvatio drugo mjesto, iznova iza trenutačno nedodirljivog Francuza.

- Pinteraulta treba uloviti, sada je jednu stepenicu iznad nas, priznao je Zubčić nakon sjajnog subotnjeg nastupa, nakon kojeg je četvrti put u karijeri stao na drugu stepenicu pobjedničkog postolja, odnosno nakon što je šesti put ove sezone bio među tri najbolja.

- Vidiljivost je bila loša, ali sam se odlično snašao i odlično sam odvozio drugu vožnju. Napao sam od samog starta, malo sam pogriješio u jednom dijelu, ali sam zato u završnici još malo pojačao, rekao je Zubčić, koji će nastup u Adelbodenu zaključiti u nedjelju.

U nedjelju je na rasporedu slalomska vožnja, Zubčić neće biti jedini hrvatski predstavnik, sva četvorica skijaša koja su osvojila bodove na Sljemenu naći će se na startu.

Filip Zubčić je bio peti, Matej Vidović 12., Samuel Kolega 15., a Istok Rodeš 23.

- Sljeme je bila dobra najava za slalom u Adelbodenu, od nas četvorice može se puno očekivati, zaključio je Zubčić.

Utrku u Adelbodenu obilježio je i težak pad 31-godišnjeg Amerikanca Tommyja Forda (fotografija i video dolje), koji je helikopterom prevezen u bolnicu.

- Tommy Ford je u bolnici na promatranju, bio je pri svjesti kada je dolazio i razgovarao je s medicinskim osobljem, poručili su iz američkog skijaškog saveza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.