SP: Filip Zubčić osvojio srebro u premijernom izdanju paralelnog veleslaloma

Utorak, 16. veljače 2021. 15:46 Napisao/la  SC

Hrvatsko skijanje u Cortini d'Ampezzo dočekalo je prvu medalju sa svjetskog prvenstva nakon 2013. godine i Ivice Kostelića

Filip Zubčić
Filip Zubčić

Filip Zubčić osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo u premijernom izdanju paralelnog veleslaloma.

Najbolji hrvatski skijaš u finalu je poražen od Francuza Mathieua Faivrea, koji je brži bio u obje vožnje.

U prvoj vožnji, u kojoj je Zubčić vozio na bržoj crvenoj stazi, stekao je 23 stotinke prednosti, u drugoj je od hrvatskog skijaša bio brži za ?

Zubčić je u osmini finala izbacio Nijemca Stefana Luitza nadoknadivši 23 stotinke iz prve vožnje. U četvrtfinalu je bio brži od Amerikanca Radamusa Rivera. Na plavoj stazi je zaostao 34 stotinke, a na crvenoj je bio brži 62, u polufinalu je pak za u drugoj vožnji za dvije stotinke sekunde nadmašio Švicarca Loica Meillarda, koji je nakon prve vožnje imao 50 stotinki prednosti.

Filipu Zubčiću ovo je prva medalja na Svjetskim prvenstvima, za hrvatsko skijanje prva je nakon 2013. godine, kada je na pobjedničkom postolju stajao Ivica Kostelić.

Hrvatskom skijnju Zubčić je donio jubilarnu desetu medalju na svjetskim prvenstvima, pet ih ima Janica Kostelić, tri Ivica Kostelić, dvije Natko Zrnčić-Dim.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.