Maria Riesch otvara osmu Snježnu kraljicu

Ponedjeljak, 02. siječnja 2012. 20:35 Napisao  Marko Babić

Prva favoritkinja i trostruka pobjednica ove utrke Marlies Schild izvukla je drugu poziciju, a iza nje će krenuti Slovenka Tina Maze

Njemica Maria Hoefl Riesch otvorit će osmo izdanje Snježne kraljice koja će se u srijedu održati na Sljemenu. Prva favoritkinja i trostruka pobjednica ove utrke Marlies Schild izvukla je drugu poziciju, a iza nje će krenuti Slovenka Tina Maze.

- Volim Zagreb i Sljeme, a posebno vašu publiku. Jedva čekam utrku - rekla je Schild koja ove sezone dominira slalomskom disciplinom.

Start "Crvenog spusta" na nadmorskoj je visini od 978 metara, a cilj je na 768 metara. Prva utrka na rasporedu je u srijedu od 15 sati i postavit će je Austrijanac Burgler, dok se druga utrka vozi od 18 sati i postavit će  je Slovenac Magoni. Prijavljeno je ukupno 74 skijašice.

Od utrke puno očekuje i Finkinja Tanja Poutiainen koja je u Zagrebu slavila 2005. i 2008. godine.

- Marlies Schild je u sjajnoj formi, ali to je dodatan izazov za nas. Neću sigurno odustati i znam da je mogu pobijediti na Sljemenu ako budem imala dobar dan. Svi uživamo u Snježnoj kraljici i imam dobar osjećaj za ovogodišnjo izdanje - zaključila je Poutiainen.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.