Marcel Hirscher vodi nakon prve vožnje veleslaloma u Adelbodenu, Ivica Kostelić šesti

Subota, 12. siječnja 2013. 11:28 Napisao/la  SC

Adelboden, veleslalom 1. vožnja: 1. Marcel Hirscher (Austrija) 1:14.22, 2. Ted Ligety (SAD) + 0.17, 3. Thomas Fanara (Francuska) + 1.06... 6. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 1.43

Marcel Hirscher je vodeći nakon prve vožnje veleslaloma u Adelbodenu, Ivica Kostelić je ostvario najbolji rezultat sezone i zauzima šesto sa zaostatkom od 1.43 skunde. Peti veleslalom sezone u švicarskom Adelbodenu otvorio je prošlogodišnji pobjednik i vodeći čovjek u ukupnom poretku Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher. Njegovo vrijeme od 1:14:22 bilo je orijentacijsko, no kada je nakon njega Hannes Reichelt za njim zaostao dvije sekunde i 76 stotinki bilo je jasno da je Hirscher vozio sjajno.

Francuz Alexis Pinturault zaostao je sekundu i 37 stotinki uz jednu ogromnu pogrešku. Onda je došao red na vodećeg veleslalomaša svijeta i trostrukog pobjednika ove sezone, Amerikanca Teda Ligetyja. Na prva tri prolaza bio je vrlo blizu Hirscheru a onda je pogriješio i u cilj ušao sa zaostatkom od 17 stotinki. Bio je Ligety zaista najveća opasnost za Hirschera, jer je nakon njega nastupio Francuz Thomas Fanara, koji je zaostao sekundu i šest stotinki.

Zaostatak Talijana Manfreda Moelgga bio je još puno osjetniji čak sekundu i 95 stotinki. Njegov sunarodnjak Massimiliano Blardone bio je nešto brži ali ipak spor jer je za Hirscherom zaostao sekundu i 46 stotinki. Norvežanin Kjetil Jansrud zaostao je sekundu i 84 stotinke, a Talijan Davide Simoncelli zaostao je ogromne dvije sekunde i 52 stotinke.

Mladi 21-godišnji Austrijanac Narcel Mathis zaostao je najviše do tog trenutka tri sekunde i 48 stotinki. Austrijski Nijemac Fritz Dopfer koji je prošle godine na ovoj stazi bio treći imao je zaostatak od sekunde i 51 stotinke. Potom je došao red na drugoga u ukupnom poretku Norvežanina Aksela Lunda Svindala. Odvozio je jako dobro i na kraju prve vožnje za Hirscherom zaostao sekundu i 25 stotinki. Nakon Svindala red je došao na legendarnog Austrijanca Benjamina Raicha koji je u cilju kasnio sekundu i 80 stotinki. Philipp Schoerghoffer, još jedan Austrijanac u prvoj jakosnoj skupini za Hirscherom je zaostao sekundu i 95 stotinki. Prvu jakosnu skupinu zaključio je Francuz Cyprien Richard koji je zaostao dvije sekunde i šest stotinki.

Ivica Kostelić koji je startao kao šesnaesti odvozio je vrlo dobru prvu vožnju. Na prvom prolazu zaostajao je 27, a na drugom 73 stotinke. Do treće mjerne točke njegov se zaostatak za Hirscherom popeo na sekundu i 31 stotinku da bi u cilj ušao sa zaostatkom od sekunde i 43 stotinke što mu je bilo dovoljno za sjajnon šesto mjesto nakon prve vožnje.

Drugi hrvatski predstavnik na današnjoj utrci u Adelbodenu Riječanin Dalibor Šamšal svoj je nastup završio prije prvoga prolaznog vremena.

Adelboden, veleslalom 1. vožnja: 1. Marcel Hirscher (Austrija) 1:14.22, 2. Ted Ligety (SAD) + 0.17, 3. Thomas Fanara (Francuska) + 1.06...6. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 1.43

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.