Ivica Kostelić nastavlja utrke po planu, odluka o operativnom zahvatu na desnom koljenu u nedjelju navečer

Četvrtak, 07. ožujka 2013. 14:43 Napisao/la  SC

Za sada nije upitan završetak sezone te će Ivica prema planu nastupiti ovaj vikend na utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori kao i slijedeći tjedan na utrkama finala Svjetskog kupa u Lenzerheideu (SUI)

Ivica Kostelić je početkom tjedna, u pauzi između utrka Svjetskog kupa u Kvitfjellu (NOR) i odlaska na trening u Innerkrems (AUT), napravio magnetsku rezonancu desnog koljena kod dr. Igora Borića u bolnici Sv. Katarina u Zaboku i SPECT CT kod prof. Dražena Huića u Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu KBC-a Zagreb na Rebru. Nalazi su proslijeđeni liječničkoj ekipi Hrvatskog skijaškog saveza kao i liječnicima koji su Ivicu Kostelića zadnjih godina nekoliko puta operirali u Basel-u (SUI).

Sumnja se na manje puknuće prednjeg roga lateralnog meniska desnog koljena što po nalazima nije svježa ozljeda, već je najvjerojatnije nastala u Val d'Isere-u (FRA) u prosincu, a vjerojatno se pogoršala prilikom brojnih skokova za vrijeme nastupa na City eventu u Moskvi (RUS) krajem siječnja.

Za konačno liječničko mišljenje potreban je klinički pregled koji će obaviti u nedjelju kasno navečer u Bad Ragazu (SUI) na putu Ivice Kostelića i njegovog tima u Lenzerheide (SUI) na finale Svjetskog kupa, te će se nakon pregleda i konzultacija s konzilijem liječnika donijeti odluka o eventualnom operativnom liječenju po završetku sezone.

Za sada nije upitan završetak sezone te će Ivica prema planu nastupiti ovaj vikend na utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori kao i slijedeći tjedan na utrkama finala Svjetskog kupa u Lenzerheideu (SUI).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.