Istok Rodeš novi svjetski juniorski prvak u slalomu, Elias Kolega osvojio broncu

Subota, 05. ožujka 2016. 13:35 Napisao/la  SC

Rodeš je devetim vremenom druge vožnje uspio obraniti prednost iz prve vožnje


Istok Rodeš novi je svjetski juniorski prvak u slalomu. Rodeš je postao prvi hrvatski skijaš koji je osvojio naslov svjetskog prvaka, slavlju Hrvata u Sočiju pridonio je i Elias Kolega koji je osvojio broncu.

Naši su reprezentativci bili na prve dvije pozicije nakon prve vožnje u kojoj je Istok Rodeš od Eliasa Kolege bio brži za 1.17 sekundi, a trećeplasirani Slovenac Stefan Hadalin zaostao je 1.42 sekunde.

Rodeš je devetim vremenom druge vožnje uspio obraniti prednost iz prve vožnje i s ukupnim vremenom 1:36.84 osvojio naslov svjetskog prvaka.

Najboljim vremenom u drugoj vožnji do srebrne medalje probio se Nijemac Frederik Norys (+0.65), a Elias Kolega je šestim rezultatom druge vožnje osvojio broncu (+0.85).

U konkurenciji skijašica Andrea Komšić je osvojila 11. mjesto u slalomu, zaostavši za pobjednicom, Njemicom Elisabeth Willibald, 5.30 sekundi.

Srebro i bronca pripale su Austrijankama, Katharini Gallhuber (+0.29) i Katharini Huber (+1.15).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.