ODLAZAK PLIVAČKE LEGENDE

Veljko Rogošić preminuo u 71. godini

Utorak, 07. kolovoza 2012. 22:34 Napisao/la  SC

Rogošić je bio rođeni dugoprugaš fascinantne karijere, čak 142 puta postao je državni prvak

Veljko Rogošić preminuo je u utorak u 71. godini! Jedan od najvećih hrvatskih plivača svih vremena svjetsku slavu stekao je zahvaljujući maratonima. Četiri puta Rogošić je osvajao svjetska prvenstva, sedam puta proglašen je najboljim maratoncem na svijetu. Preplivao je Le Manche, postao najstariji plivač koji je upio otplivati cijelu Jadransku obalu, nestvarno žvuči njegov pothvat iz 2008. godine, kada je udaljenost od 170 kilometara od Sicilije do Tunisa isplivao za 50 sati i 26 minuta.

Rogošić je bio rođeni dugoprugaš fascinantne karijere. Čak 142 puta postao je državni prvak, oborio je 51 državni rekord. Dobitnik je brojnih priznanja, 2006. godine dobio je najviše državno priznanje, nagradu Franjo Bučar.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.