SP U PLIVANJU

Šest hrvatskih nada u Istanbulu

Utorak, 11. prosinca 2012. 19:33 Napisao/la  I. M.

Najviše se očekuje od Sanje Jovanović koja će u Turskoj plivati samo na 50 leđno koje je na rasporedu u subotu 15. prosinca.

 

Izbornik hrvatske plivačke reprezentacije Miloš Milošević na Svjetsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima, koje se od 12. do 16. prosinca održava u Istanbulu, poveo je šestoro plivača. Istanbulska svjetska smotra samo je tri tjedna od one europske u francuskom Chartresu, koji je hrvatskim ljubiteljima plivanja ostao u sjajnom sjećanju zbog srebra Sanje Jovanović na 50 metara leđno.

I ovoga puta najviše se očekuje od članice riječkog Primorja koja će u Turskoj plivati samo na 50 leđno koje je na rasporedu u subotu 15. prosinca. Sanja je baš od EP-a u Istanbulu 2009. godine aktualna svjetska rekorderka s vremenom 25.70, a u Istanbul dolazi s petim rezultatom sezone u svijetu pa joj finale ne bi trebalo izmaći, a tamo je sve moguće,.

Solidnim nastupima u Chartresu novo su natjecanje zaslužili i Sanjini klupski kolege Dominik Straga i Saša Gerbec. Straga je u 10. najbrži u Europi na 200, te 11. najbrži na 100 mješovito, a Gerbec je zauzeo 14. mjesto u Europi i na 50 i na 100 prsno.

Uz seniorski trojac iz riječkog Primorja, u reprezantaciji je i troje mladih nada, 18-godišnji Mihael Vukić (Olimp) i Mislav Sever (Mladost) te dvije godine stariji Ivan Levaj (Mladost).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.