Plivanje: Mireia Belmonte postala prva žena koja je 800 m slobodno isplivala ispod 8 minuta

Subota, 10. kolovoza 2013. 19:16 Napisao/la  SC

Španjolka Mireia Belmonte Garcia prva je žena u povijesti koja je isplivala 800 m slobodno ispod 8 minuta u 25 metarskom bazenu.

Mireia Belmonte Garcia prvog je dana FINA Svjetskog kupa u Berlinu na 800 metara slobodno isplivala vrijeme 7:59,34 vrijedno 1010 bodova i tako srušila dosadašnji svjetski rekord Francuskinje Camile Muffat koji je iznosio 8:01.06.

Španjolka koja je na nedavno završenom svjetskom prvenstvu u Barceloni osvojila tri medalje u utrku je ušla nešto sporije nego je to učinila Francuskinja kada je rušila svjetski rekord u studenom prošle godine. Na kraju se to pokazalo ispravnom taktikom jer je vrijeme poboljšano za skoro dvije sekunde i Španjolki donijelo zaradu od 10.000 dolara.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.