Hrvatski podvodni ribolovci sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u Portugalu

Petak, 07. rujna 2018. 23:36 Napisao/la  V. P.
Hrvatska reprezentacija u podvodnom ribolovu
Hrvatska reprezentacija u podvodnom ribolovu Foto: Valentina Prokić

Hrvatska reprezentacija u podvodnom ribolovu u sastavu Slaven Čubrić (DPS ZAgreb), Radoslav Jakupović (Udica Mali Lošinj), Petar Prkić (Split), Mate Barešić (Periska Ploče), Joško Petrov (Strožanac), Ivor Ivelić (Supetar) i Gabriela Milićević (Periska Ploče) predvođena izbornikom Branko Ikićem u subotu i nedjelju sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u portugalskom Sagresu.

Prvi puta održat će se i ženski Svjetski kup, a Gabriela Milićević jedina je hrvatska predstavnica u konkurenciji reprezentativki iz šest zemalja Ekvadora, Španjolske, Sjedinjenih američkih država, Grčke, Portugala i Čilea. Ženske sudionice natjecat će se samo jedan dan, muški dva.

U muškoj konkurenciji za naslov najboljeg svjetskog podvodnog ribolovca borit će se reprezentativci 23 zemalja, a naslov brani Cipranin George Vasiliou.

Najveći favoriti u borbi za naslov su portugalski trojac Andre Domingues, bivši svjetski prvak Jody Lot i Pedro Nuno Domingues, zatim španjolski predstavnici bivši svjetski prvak Xavi Blanco, Santiago LOpez i Sergio de Julian, Amerikanci Justin Lee i Ryan Myers, Čileanac Miguel Soto...

Hrvatski izbornik Branko Ikić nakon priprema dviju zahtjevnih zona u Atlantiku odlučio se u vatru baciti dvojicu iskusnika Čubrića i Jakupovića te debitanta u reprezentaciji, kada je natjecanje u pitanju, Petra Prkića.

Prkiću je ovo prvi nastup, nakon niza godina kao pomoćnika u reprezentaciji.

Čubrić i Prkić u Portugal su stigli ranije od svojih kolega te su imali na raspolaganju nekoliko dana pregleda više.

- Bio bih presretan da budemo među prvih pet reprezentacija ovdje. Većina se dobro spremila, Talijani i Španjolci su ti 20-tak dana, Amerikanci i Čileanci mjesec dana, a da ne govorim o domaćim lovcima. Nadam se da će i Gabriela probiti led i vratiti se sa ulovom, rekao je izbornik Branko Ikić uoči početka natjecanja.

Fotogalerija Valentina Prokić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.