EP u plivanju: Britanac Adam Peaty srušio svjetski rekord na 50 m prsno, Jovanovićka deseta na 50 m leđno

Subota, 23. kolovoza 2014. 10:21 Napisao/la  L.K.

Britanac Adam Peaty u polufinalnoj trci isplivao je vrijeme 26.62 i sa trona skinuo Južnoafrikanca Camerona van der Burgha.

Petog dana Europskog prvenstva u plivanju u Berlinu srušen je i prvi svjetski rekord. Srušio ga je Britanac Adam Peaty u disciplini 50 metara prsno.

Peaty je polufinalnu trku na 50 m prsno isplivao u vremenu 26.62 i srušio dosadašnji rekord Južnoafrikanca Camerona van der Burgha. Nakon trke Peaty nije mogao vjerovati, ali je izjavio da to i nije bila njegova savršena utrka zbog slabijeg ulaska u cilj. Peaty u subotu poslijepodne u finalnoj trci ima priliku popraviti svjetski rekord i osvojiti zlatnu medalju. Finale na 50 m prsno izborio je i Slovenac Damir Dugonjić plasiravši se u finale kao četvrti.

Hrvatska plivačica i članica Primorja CO, Sanja Jovanović u svojoj najjačoj disciplini 50 metara leđno završila je svoj nastup na EP-u u polufinalnoj trci sa desetim vremenom. Sanji je za finale nedostajalo svega tri stotinke. Sanjin plasman ujedno je i najbolji plasman nekog hrvatskog plivača na EP-u. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.