Braća Sinković ušli u nedjeljno finale utrke Svjetskog kupa

Subota, 09. srpnja 2022. 15:06 Napisao  I. V.
Braća Sinković ušli u nedjeljno finale  utrke Svjetskog kupa

Braća Sinković odveslali su još jednu dobru utrku te pobjedom u svojoj polufinalnoj utrci osigurali ulazak u finale Svjetskog kupa.

U cilj su ušli s vremenom 6:12.16 ostavivši za sebe posade Litve i Velike Britanije. Martin i Valent su od početka do cilja kontrolirali utrku i ostavili dojam da su mogli i pojačati ritam da je trebalo, ali su sigurnom i taktički odlično odrađenom utrkom ostavili snagu za ono najvažnije, a to je nedjeljno finale koje je na rasporedu u 14:01 sati.

Uz Braću Sinković finale su još izborile i ranije spomenute reprezentacije Litve i Velike Britanije dok su se iz druge polufinalne skupine u finale plasirale posade Australije, Srbije i Španjolske.

- Dosta je bila sigurna pobjeda, osjećali smo se dobro kroz utrku. Britanci su stisnuli na početku, Litavci na kraju, obrnute taktike su imali tako da su nas malo iznenadili, ali mi smo svoje odradili i nismo se zamarali protivnicima. Sutra u finalu ćemo morati još jače, Australci su se pokazali kao jako dobri i vjerujemo da će biti odlična utrka, rekao je Valent Sinković.

- Naučili smo kroz kvalifikacije i polufinale graditi tehniku i brzinu, a sutra ćemo morati odveslati najbolju utrku i vjerujemo da hoćemo. Nadamo se da ćemo pobijediti sutra i da ćemo ukupnu pobjedu slaviti s tri pobjede u sva tri svjetska kupa, rekao je Martin Sinković

Osim braće Sinković, u nedjelju će u finalu dvojaca bez kormilara nastupiti sestre Ivana i Josipa Jurković, a njihova utrka na rasporedu je u 10:05 sati.

Nedjelja nam donosi borbu za finale, a prema svemu viđenom naši veslači i veslačice sigurno će nam donijeti još puno lijepih sportskih trenutaka i razloga za veselje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.