Braća Sinković postali europski prvaci u dvojcu na pariće

Nedjelja, 28. svibnja 2023. 13:54 Napisao/la  SC
Braća Sinković
Braća Sinković

Valent i Martin Sinković postali su europski prvaci na Bledu!

Braća Sinković pobijedili su u finalu dvojca na pariće, osvojili su treće europsko zlato u zadnje tri godine.

Pobijedili su s vremenom 6:07.00 ispred Talijana Luce Rombladija i Mattea Sartorija (6:08.25), treći su Nizozemci Stefan Broenink i Melwin Tweellar (6:10.74) .

- Ponovno europski prvaci! Stvarno uzbudljiva utrka. Znali smo da će Talijani biti teški protivnici i to su i pokazali. Dali su sve, zadnjih 500 metara su krenuli, ali ipak smo mi bili jači, rekao je Martin Sinković.

- Jedna prava utrka, čvrsta. Čekali smo, bili smo strpljivi i stvarno se to isplatilo. Zadnjih 200 metara kad smo vidili da nam više ne odlaze, rekli smo moramo sve od sebe dati, stisnuti pa da vidimo kako će odgovoriti. Mladi su i jaki, ali ipak smo ih uspjeli slomiti i preponosni smo kako je sve ispalo! Sada imamo tri dana odmora i nastavljamo s pripremama. Na drugi Svjetski kup ne idemo, spremit ćemo se za zadnji u Lucernu koji nam je ujedno i generalna proba za Svjetko prvenstvo, rekao je Valent Sinković

Sestre Antonija i Josipa Jurković zauzele su četvrto mjesto u dvojcu s vremenom 7:08.55, zlato je otišlo u Rumunjsku (6:56.40).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.