Braća Sinković ponovo postali dvojac bez kormilara u olimpijskoj sezoni

Četvrtak, 11. travnja 2024. 11:25 Napisao/la  SC
Braća Sinković ponovo postali dvojac bez kormilara u olimpijskoj sezoni

Martin i Valent Sinković vraćaju se na međunarodnu veslačku scenu na predstojećem Svjetskom kupu u talijanskom Vareseu od 12. do 14. travnja 2024.

Ovo natjecanje označava početak olimpijske sezone, s manje od 110 dana do Olimpijskih igara u Parizu 2024., te predstavlja prvi veliki test za braću Sinković.

Nakon što su nastupali u disciplini dvojac na pariće tijekom 2022. i 2023. godine, Martin i Valent donijeli su stratešku odluku o povratku u dvojac bez kormilara, disciplinu u kojoj su ostvarili povijesni uspjeh osvojivši zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ovaj iznenađujući povratak komentirali su kratko nakon donesene odluke:

- Iako smo bili izuzetno uspješni u dvojcu na pariće, smatramo da nam se pruža veća prilika za postizanje vrhunskih rezultata u dvojcu bez kormilara. Vjerujemo da tehnika i izdržljivost dolaze do izražaja više u dvojcu bez kormilara, dok su snaga i eksplozivnost važniji u dvojcu na pariće. U ovoj životnoj dobi, ako trebamo pobijediti utrku, lakše je boriti se s našom tehnikom nego eksplozivnošću, pa je ovo bio logičan slijed.

Svjetski kup u Vareseu okupit će preko 450 sportaša iz 34 zemlje, uključujući svjetske i olimpijske prvake, čineći ga idealnom platformom za braću Sinković da testiraju svoju formu protiv najjače konkurencije.

S obzirom na povratak neizmijenjenih timova koji su osvojili medalje na Svjetskom prvenstvu 2023., uključujući posade iz Švicarske, Velike Britanije, Irske i osvajače brončane olimpijske medalje iz Danske, braća Sinković suočavaju se s izazovom na najvišoj razini.

- Stigli smo jučer u Varese, malo se aklimatiziramo. Super je što ćemo imati dobre protivnike, prva tri s prethodnog Svjetskog prvenstva i odmah ćemo vidjeti gdje smo trenutno s formom, rekao je Valent Sinković

- Zadovoljni smo kako za sada ide sezona, dobro se osjećamo u čamcu i jedva čekamo prve utrke, prve pokazatelje ove sezone i naravno pripreme za Pariz, nadodao je Martin Sinković

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je u petak, 12. travnja od 10:32, polufinalna utrka u subotu, 13. travnja od 10:41h, dok nas finale očekuje u nedjelju, 14. travnja u 11:16 h.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.