KOSTRENJANIN POSTAO MINISTAR

Predrag Šustar ubuduće brine o hrvatskom sportu

Subota, 23. siječnja 2016. 00:22 Napisao/la  SC

Šustar je porijeklom Kostrenjanin, gdje mu živi obitelj

Ministar Predrag Šustar iduće četiri godine vodi brigu o hrvatskom sportu. Kasno u petak Šustar je prisegnuo u Hrvatskom saboru i postao ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Šustar je porijeklom Kostrenjanin, gdje mu živi obitelj. Politički se prvi put angažirao kao kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Grada Rijeke 2013. godine, iste godine prešao je u HDZ.

U ministarstvo je stigao s Filozofskog fakulteta u Rijeci gdje je donedavno bio dekan. Šustar je rođen 1970. godine u Rijeci, osnovnu školu pohađao je u Kostreni.

Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Centru za kadrove u obrazovanju i kulturi nakon čega je završio studij molekularne biologije u Zagrebu. Doktorirao je na Sveučilištu u Padovi u području filozofije.

Kao dobitnik Fulbrightove stipendije, koja se dodjeljuje u preddoktorskoj i postdoktorskoj kategoriji za studijske boravke u SAD-u, dio doktorskog studija proveo je na Sveučilištu Columbia.

Od 2003. godine stalni je zaposlenik Filozofskog fakulteta sveučilišta u Rijeci. Oženjen je i otac dviju kćeri.

Akademsko obrazovanje morat će mu biti dostatno da bi se bavio osjetljivim problemima u sportu budući da se nikada ozbiljnije nije bavio sportom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.