Hrvatska postala svjetski sveučilišni prvak u futsalu!

Ponedjeljak, 17. lipnja 2024. 11:50 Napisao/la  SC
Hrvatska postala svjetski sveučilišni prvak u futsalu!

Hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na FISU-ovom Svjetskom sveučilišnom prvenstvu održanom u Kini od 10. do 16. lipnja u konkurenciji od 14 sveučilišnih momčadi.

Pod vodstvom izbornika Alena Jukića, hrvatski studenti su na putu do zlata pobijedili neke od najvećih i najfavoriziranijih futsal nacija, uključujući Portugal, Ukrajinu te Brazil u finalu.

Hrvatsku futsal sveučilišnu reprezentaciju predstavljali su studenti Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays, redom igrači s UniSport futsal parketa.

Zlatna medalja osvojena u Kini ukupno je peto zlato osvojeno na FISU svjetskim sveučilišnim prvenstvima od 1998. godine.

Do sada su se na najviše postolje hrvatski studentski sportski predstavnici penjali još jedino u gimnastici (2005.), jahanju (2006.) te dva puta jedrenju (2005. i 2011.).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.