Izbornik odbojkaške reprezentacije osvojio trostruku krunu u Njemačkoj

Ponedjeljak, 08. svibnja 2023. 09:47 Napisao/la  SC
Izbornik  odbojkaške reprezentacije osvojio trostruku krunu u Njemačkoj

Berlin Recycling Volleys, klub izbornika hrvatske muške odbojkaške reprezentacije Cedrica Enarda, osvojio je naslov prvaka Njemačke, pobijedivši u posljednjoj utakmici finalne serije doigravanja momčad VfB Friedrichshafen s 3:1 (25:18, 25:18, 16:25, 27:25).

Bila to treća pobjeda u nizu, Berlinčani su dominirali uz finalnoj seriji s 3-0 pobijedivši 3:1, 3:0 i 3:1. Ovim je trijumfom okončana iznimno uspješna sezona momčadi iz Berlina koja je osvojila trostruku krunu, uz Prvenstvo i DVV Kup te njemački Superkup.

Posljednja se utakmica igrala u prepunoj Max-Schmeling dvorani, ispred 8.553 gledatelja.

BR Volleys je dobio prva dva seta, zahvaljujući boljem servisu i bloku, a Friedrichshafen se uspio stabilizirati i vratiti u trećem setu.

No, momčad izbornika hrvatske reprezentacije Enarda zadržala je pribranost i fokus te osvojila četvrti set na razliku, za konačnu pobjedu od 3:1. Taj je četvrti set bio poprilično dramatičan, a o napregnutim emocijama govori i podatak da je srednji bloker momčadi Friedrichshafena izbačen iz igre zbog nesportskog ponašanja.

Ovom pobjedom je BR Volleys osvojio svoje sedmo uzastopno prvenstvo te ukupno trinaesto, izjednačivši se tako sa svojim najvećim rivalom VfB Friedrichshafenom. To je ujedno i bio oproštaj Enarda od berlinskog kluba jer je još ranije ove sezone zatražio sporazumni raskid ugovora zbog osobnih razloga. Zamijenit će ga dogodine 48-godišnji Britanac Joel Banks (48).

U svom iznimno emotivnom oproštaju na kraju pred punom dvoranom, 47-godišnji francuski stručnjak Cedric Enard rekao je da je ovo bilo "fantastično putovanje koje je trajalo pet godina", najavivši da će "uvijek ostati u bliskom kontaktu s Berlinom."

Enard je u pet sezona vodio BR Volleys do četiri naslova prvaka Njemačke, te dva pobjednika Kupa.

Dok je izbornik muške reprezentacije već uspješno okončao sezonu, to još tek očekuje izbornika ženske reprezentacije Ferhata Akbasa, jer njegova ekipa Eczacibasi igra finale turske Sultanlige protiv Fenerbahčea.

Trenutno je 1-0 za Fenerbahče u finalnoj seriji play offa, a drugi se susret igra 9. svibnja. Eczacibasi također još 20. svibnja očekuje i finale CEV Lige prvakinja protiv Vakifbanka u Torinu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.