Hrvatski odbojkaši bez poraza osvojili prvo mjesto u Zlatnoj skupini Europske lige

Ponedjeljak, 03. lipnja 2024. 10:02 Napisao/la  SC
Hrvatski odbojkaši bez poraza osvojili prvo mjesto u Zlatnoj skupini Europske lige
Foto: Pixell

U posljednjih pet susreta, od 2022. godine, Hrvatska je sa Španjolcima imala skor 5:0.

Sada ima i šest pobjeda u nizu.

Jednostavno, prejaki su hrvatski odbojkaši za vrlo dobre Španjolce, bilo je 3:0 (25, 22, 23) nakon 97 minuta igre.

Ovom pobjedom naši su sa skorom 6:0 kao jedina neporažena momčad osvojili prvo mjesto u Zlatnoj skupini Europske lige i sada mogu mirno čekati Final Four, također u Osijeku, za dva tjedna.

Statistički, imali su hrvatski igrači 44 poena u napadu, suparnici 41, 9 blokova (6), 5 as servisa (4).

U pogreškama su momčadi bile poravnate, po 19 na svakoj strani.

Petar Đirlić bio je najučinkovitiji igrač po poenima (18), Ivan Zeljković dodao je 13 (4 asa), Marko Sedlaček 11, Sven Jakopec 8 (4 blokom), Kruno Nikačević 6 te Petar Višić 2 poena.

- Čestitke momčadi najprije, pa stručnom stožeru i svim ovim ljudima oko nas koji se brinu da imamo sve. Jako je lijepo što smo završili s nizom od šest pobjeda, sigurno je to jako važno za samopouzdanje. Sada slijede dva dana odmora, a nakon toga se pripremamo za ono nama najvažnije, Final Four u Osijeku. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i analiziramo protivnike. Jako sam zadovoljan i drago mi je da se svi osjećamo dobro i da postoji povjerenje među nama, kazao je Riječanin Igor Juričić, izbornik reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.