Čelnici HOS-a ponovo proglasili prvake, ali nisu prekinuli natjecanje u kupu

Ponedjeljak, 25. svibnja 2020. 22:38 Napisao/la  SC
Čelnici HOS-a ponovo proglasili prvake, ali nisu prekinuli natjecanje u kupu

Hrvatski odbojkaški savez objavio je sljedeću vijest:

Nakon poništavanja odluka o završetku natjecanja donesenih na sjednici Upravnog odbora 17. 03. 2020., Upravni odbor HOS-a pokrenuo je novi postupak pronalaženja rješenja vezanih uz završetak natjecanja sezone 2019/2020, zbog prekida uzrokovanog pandemijom virusa COVID-19.

Po provedenoj raspravi članova Odbora za natjecanje HOS-a, prema Upravnom odboru upućen je prijedlog rješenja zaključenja sezone 2019/2020.

Sukladno Čl. 61. stavak 3. Zakona o sportu, isti prijedlog je upućen Hrvatskom olimpijskom odboru na davanje mišljenja.

"Povjerenstvo za sustav natjecanja HOO-a ocijenilo je „da je navedeni prijedlog promjena u sustavu odbojkaških natjecanja u Republici Hrvatskoj za sezonu 2019/2020 utvrđen na najbolji mogući način za odbojkaški sport i odbojkaške klubove koji nastupaju u sustavu natjecanja Hrvatskog odbojkaškog saveza, u nastalim izvanrednim okolnostima, a sukladno čl. 3 Zakona o dopunama Zakona o sportu, koji upravo utvrđuje uvjete za promjenu sustava natjecanja u slučaju nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju stanje nastalo slijedom epidemije od bolesti COVID 19“ te je donijelo pozitivno mišljenje na prijedlog promjene sustava natjecanja za sezonu 2019/2020.

Po dobivanju pozitivnog mišljenja HOO-a, HOS je uputio zahtjev za izdavanjem suglasnosti na isti prijedlog završetka natjecanja Središnjem državnom uredu za šport.

Završno je, po izdanoj suglasnosti SDUŠ-a, Upravni odbor HOS-a potvrdio prijedlog odbora za natjecanje te donio odluku o završetku odbojkaških natjecanja sezone 2019/2020 kako slijedi:

"Zbog nastupanja posebnih okolnosti (globalna pandemija COVID-19) koje podrazumijevaju događaj i stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a sve zbog zaštite zdravlja svih sudionika natjecanja (natjecatelji i službene osobe), gledatelja i drugih dionika, odbojkaška natjecanja u Republici Hrvatskoj pod direktnom nadležnošću Hrvatskog odbojkaškog saveza u svim kategorijama za žene i muškarce se obustavljaju s plasmanom na tablici zatečenim 11. 03. 2020. godine i otkazuju se sve utakmice iz natjecanja pod direktnom nadležnošću HOS-a čije je održavanje predviđeno za razdoblje nakon 11. ožujka 2020. godine osim polufinala i finala KUP-a RH za muškarce, KUP-a Snježane Ušić za žene i završnica Prvenstva Hrvatske mlađe dobnih kategorija.“

Cjelokupan tekst odluke možete pročitati ovdje. Odluka broj 07-20-1

Po utvrđivanju sustava i kalendara međunarodnih odbojkaških natjecanja (klupskih i reprezentativnih) za sezonu 2020/2021, HOS će biti u mogućnosti točno definirati i prijedlog sustava domaćih natjecanja za sezonu 2020/2021.

To znači da su odbojkaši Mladosti Ribola Kaštele i odbojkašice Mladosti Zagreb postali prvaci, a kup se nastavlja...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.