World Match Racing Tour: Rajko Kujundžić član posade koju predvode Šime Fantela i Igor Marenić

Utorak, 18. travnja 2017. 08:49 Napisao/la  SC

Hrvatska posda jedri na katamaranu klase M32 u Poreču od 25. - 28. svibnja


Među 10 timova iz 10 zemalja, na regati World Match Racing Toura, koja će se održati u Poreču od 25. - 28. svibnja, naći će se i hrvatska ekipa!

Član peteročlane posade je riječki jedriličar Rajko Kujundžić, a posadu predvode zlatni olimpijci iz Rija Šime Fantela i Igor Marenić, kojima će ovo biti premijerni nastup na katamaranu raskošne klase M32.

Uz njih hrvatsko jedrenje predstavljaju  Mihovil Fantela i Patrik Damijan.

 Dvije najbolje momčadi iz akvatorija porečke Peškere kvalificirat će se u finale u kojem pobjednike čeka nagrada od milijun dolara pa se u Poreču očekuju, uz mnogobrojnu stranu publiku, brojni domaći posjetitelji koji će bodriti našu ekipu uz bogat popratni cjelodnevni program.
 
Zajedno uz Volvo Ocean Race i America's Cup, svjetska jedriličarska federacija kategorizirala je WMRT (World Match Racing Tour) kao Special Event, čime regata u Poreču postaje dio jednog od prestižnih svjetskih jedriličarskih spektakala.

Ona se održava u sklopu Croatia Match Cupa Poreč 2017, čiji su organizatori agencija fakat i DMC Scandinavian Tours s vlasnikom su licence potpisali četverogodišnji ugovor.

Poreč će ove godine ugostiti  jednu od kvalifikacijskih regata s koje dvije najbolje momčadi odlaze na regatu svjetskog prvenstva u SAD-u, a u iduće tri godine u uvali Peškera organizirat će se regate svjetskog prvenstva.

Dolazak ovog prestižnog natjecanja u Hrvatsku bio je moguć zahvaljujući generalnom sponzorstvu Valamar Riviere, ali i otvorenost za suradnju Grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča.

  Kako bi se zadovoljila  očekivanja najzahtjevnijih gostiju, ali  i potvrdio  status Poreča kao uzbudljive  hrvatske  turističke destinacije,  u sklopu Croatia Match Cupa Poreč 2017 neizvjesna nadmetanja jedriličarske Formule 1 bit će nadopunjena raznolikim zabavnim sadržajima te ekskluzivnom  eno-gastronomskom ponudom.  
 
  Uz nezaboravan pogled na jureće katamarane posjetiteljima će se u uvali Peškera ponuditi najbolje i najzanimljivije od hrvatskih  vinara te ukusni  zalogaji  fusiona hrvatskih regionalnih gastronomskih  posebnosti.  
 
  Uz extreme park, Festival vjetra, koncerte regionalnih glazbenih zvijezda  te niz aktivnosti za najmlađe Croatia Match Cup Poreč 2017 četiri će dana biti događanja na kojem se želi biti.

  Od svoga je početka 1999. godine World Match Racing Tour jedna od vodećih svjetskih regata koja okuplja najbolje svjetske jedriličare i olimpijske pobjednike.
 
  U srpnju 2015. godine švedska je tvrtka Aston Harald AB postala vlasnik World Match Racing Toura te u regatu uvela katamarane visokih voznih performansi.
 
  Uvođenje katamarana M32  za World Match Racing Tour bilo je prekretnica koja ga je podigla na novu razinu.
 
  Budući da se počelo jedriti u identičnim plovilima, a u fokus su stavljeni timski rad te vještine i spretnost posada, ishodi dvoboja katamarana M32 postali su krajnje neizvjesni.
 
  Te se dinamične i neizvjesne taktičke borbe dva plovila odvijaju u blizini obale pa ih publika može neposredno pratiti, što je u konačnici vrhunski sportski show i za gledatelje na lokaciji i za one koji globalno prate live prijenose i analize.
 
  Tijekom 2017. godine regate World Match Racing Toura odvijat će se u globalno prepoznatljivim turističkim destinacijama, kao što su Perth, Long Beach ili pak Miami Beach, na tri kontinenta.  
 
  Dvadeset će najboljih posada u švedskom Marstrandu jedriti u finalu World Match Racing Toura, a najbolja će od njih osvojiti nagradu od milijun dolara.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.