Više od jedrenja: Grčka postala prva država-partner Fiumanke

Četvrtak, 12. lipnja 2014. 21:45 Napisao/la  SC

Pozivamo sve građane EU na optimizam u zajedničkoj plovidbi bez obzira na sve teškoće, izjavila je Nj. E. Eleni Gerokostopoulou, veleposlanica Grčke u Republici Hrvatskoj

Nakon uspješne organizacije prošlogodišnjeg sajma EU EXPO i još jedne medijske regate koja ima veliku važnost u uspješnoj promociji Rijeke i Hrvatske, Fiumanka još jednom pokazuje da njezin značaj uvelike nadilazi dimenziju sportskog događanja. Ove će godine Fiumanka prvi put ostvariti partnerstvo u okviru nove inicijative zemlja-partner s jednom od zemalja članica EU. Riječ je Grčkoj, zemljom predsjedateljicom Vijećem EU do 1. srpnja ove godine, koja će upravo jedrima i sudjelovanjem na Fiumanki simbolično obilježiti kraj svog mandata.

Jedrenje je za Hrvatsku i Grčku puno više od sporta i natjecanja, brodova i jedara. Grčka i Hrvatska kao mediteranske zemlje imaju mnogo toga zajedničkog na čemu mogu graditi kvalitetnu suradnju.

- Naša poruka predsjedavanja Vijećem upravo je ono na što pozivamo sve građane EU -na optimizam u zajedničkoj plovidbi bez obzira na sve teškoće, izjavila je Nj. E. Eleni Gerokostopoulou, veleposlanica Grčke u Republici Hrvatskoj.

Inicijativa zemlja-partner otvara niz mogućnosti za predstavljanje ukupnih potencijala zemlje partnera, za bilateralne susrete gospodarstvenika, kao i susrete predstavnika ministarstava i drugih institucija dviju zemalja.

- Jedrenje je odlična platforma za povezivanje i razvoj odnosa kroz neformalno druženje, stvaranje novih i produbljivanje već uspostavljenih poslovnih i diplomatskih veza. Vjerujem da će Fiumanka doprinijeti uspješnom zajedničkom predstavljanju Grčke i Hrvatske, a posebno obilježavanju kraja predsjedavanja u skladu s logotipom grčkom predsjedništva koji prikazuje jedrilicu s punim jedrima, izjavila je Lili Ivetac, vlasnica Agencije 2. mjesto, organizatora Fiumanke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.