EP U JEDRENJU

Šime Fantela i Igor Marenić treći put prvaci u klasi 470

Utorak, 03. srpnja 2012. 22:28 Napisao/la  HJS

Prvi put u plov za odličja ulazimo više od 20 bodova prednosti tako da je zlato sigurno, kaže Šime Fantela

Šime Fantela i Igor Marenić po treći su put osvojili naslov europskih prvaka! I to treći put u ovom olimpijskom ciklusu. Zlatne europske medalje stavili su oko vrata 2009., 2011. i 2012. U utorak, dan prije kraja europskog prvenstva za klasu 470 u škotskom Largsu, Šime i Igor su osigurali zlato. Imaju čak 22 boda prednosti ispred drugoplasiranih Britanaca Saxton/Mason, što znači da srijedu u plovu za odličja mogu biti i posljednji, opet bi bili europski prvaci. Sjajan rezultat hrvatskih olimpijaca, njihovo drugo veliko odličje ove godine, nakon bronce na svjetskom prvenstvu sredinom svibnja. Do starta olimpijske regate za 470 preostalo je točno 30 dana.

- Iznimno smo sretni. Bio je dug i težak tjedan, koji smo danas zaključili s odličnim jedrenjem. Prvi put ulazimo u plov za odličja s ovako velikom bodovnom prednošću, više od 20 bodova tako da je zlato sigurno i moram priznati da je osjećaj izvanredan. Sretni smo, hvala našem treneru Edi Fanteli, hvala svima, ovo je rezultat svih nas, svih naših obitelji, prijatelja i svih koji nas prate, kazao je Šime Fantela.

- Ovo je treće europsko prvenstvo koje smo pobijedili u ovom olimpijskom ciklusu, tako da smo stvarno prezadovoljni. Mjesec dana do Olimpijskih igara, ovo je stvarno potvrda da dobro radimo, da sve ide dobro, puni smo samopouzdanja. Slijedeći je cilj malo se odmoriti i u Weymouthu se pripremati za OI, kaže Igor Marenić.

U 11. i 12. plovu prvenstva Fantela/Marenić zabilježili su peto i prvo mjesto, konkurencija je dosta griješila i otvorila put prema zlatu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.