Trofej Učka: Antonela Ferenčić i Emanuel Kišerlovski brdski prvaci Hrvatske

Četvrtak, 29. svibnja 2014. 17:37 Napisao/la  SC

Pobjedniku Emanuelu Kišerlovskom trebalo je 32 minute i 40 sekundi da stigne na cilj

Antonela Ferenčić i Emanuel Kišerlovski iz pazinske Meridiane Kamen pobjednici su u seniorskoj konkurenciji na 36. trofeju Učka, cestovno brdskom prvenstvu Hrvatske u biciklizmu u organizaciji BK Rijeka, Triatlon Kluba Matulji, Primorsko Goranske Županije, Grada Rijeke i Općine Matulji u sklopu proslave Sv. Vida.

Četrnaest kilometara duga utrka (Matulji – Frančići – Bregi – Veprinac – Poklon (Učka) za seniore i juniore, te sedam kilometara duga utrka za kadete i početnike startala je u 15 sati.

U seniorskoj konkurenciji dva mjesta na podiju osvojili su biciklisti Meridiane Kamen iz Pazina. Pobjedniku Emanuelu Kišerlovskom trebalo je 32 minute i 40 sekundi da stigne na cilj. Dvije minute i 25 sekundi nakon njega stiže njegov klupski kolega Mateo Franković, dok je treće mjesto pripalo Filipu Turku (BBK Šišmiš). Za pazinsku momčad Endi Širol na cilj je stigao kao petoplasiran dok je na 11. mjestu završio Petar Kozlovič.

Mateo Franković je tim rezultatom osigurao i naslov u konkurenciji do 23 godine. Janko Benger (BK Perfa) je drugoplasirani dok je Širol trećeplasirani. Kozloviču je pripalo 6. mjesto. Kod kadeta na 9. mjestu završio je Andrej Bizjak (BK Meridiana Kamen Team).

U kategoriji seniorki, Antonela Ferenčić postala je brdska prvakinja te time zaključila odličan vikend za pazinsku momčad.

U lipnju Pazince čeka čak četiri međunarodne utrke: 1. lipnja jednodnevna utrka „Grand Prix Südkärnten“ (Austrija), od 03. do 07. lipnja „Utrka kroz Slovačku“, od 19. do 22. lipnja „Utrka kroz Sloveniju“ te 24. lipnja talijanska jednodnevna utrka „Giro dell'Appennino“.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.