Tour od Qinghai Lake: Rogina šesti, Meridiana Kamen iz Pazina treća momčad

Nedjelja, 30. srpnja 2017. 08:00 Napisao/la  Robi Fonović


Venecuelanac Yonathan Montalve, član domaće momčadi Qinghai Tianyoude pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Toura of Qinghai Lake koji se u proteklih petnaestak dana vozio tibetanskim visoravnima u Kini.

On je u posljednjoj etapi bez većih problema uspio sačuvati stečenu prednost i zasluženo osvojiti ovaj laskavi naslov u iznimno jakoj konkurenciji.

Što se tiče hrvatskih vozača sve je ostalo isto kao i dan ranije pa je tako najuspješniji bi Radoslav Rogina (Adria Mobil), koji je osvojio šesto mjesto, ali i drugo u poretku za najboljeg brdaša utrke.

 Od Pazinjana uvjerljivo je najuspješniji bio Davide Mucelli, koji je utrku završio na desetom mjestu, ali je još veći uspjeh sjajno treće mjesto u momčadskom poretku u kojemu su Pazinjani ostavili  iza sebe mnoštvo bogatijih ekipa.

 Prava je šteta da je samo jedna slabija etapa odnijela priliku za puno bolji plasman svih njihovih vozača, a posebice Mucellija, ali je izuzetno velika stvar da je Talijan u tri etape bio vodeći u ukupnom poretku, kao i momčad Meridiana Kamena u momčadskom poretku.
 
 Na žalost, utrka će ostati upamćena i po teškim ozljedama Rabottinija i Viscotija koji su u 11. etapi doživjeli težak pad i s dvostrukim prijelomom ruke i napuknućem kuka vratili se u Italiju.
 
Inače, posljednja etapa koja je bila kružnog karaktera i koja se u dužini od 111 kilometara vozila u gradu Zhongweiju ponudila je sasvim očekivanu sliku i rasplet utrke u završnom sprintu velike skupine vozača.

U toj se gužvi najbolje snašao najbolji azijski vozač na utrci Yevgeniy Gidich  (Vino Astana), koji je pobijedio ispred sjajnog Turčina i najboljeg sprintera Toura Ahmeta Orkena (Torku Sekerspor), te Eritrejca Merona Teshomea (Bike Ais). Ponovno je najuspješniji pazinski biciklist bio Davide Mucelli koji je u cilj ušao 15, ali nije ispunio primarni cilj u ovoj etapi, a to je očuvanje trećeg mjesta u poretku sprintera već su ga uspjeli preteći Rumunj Grosu i Španjolac Aberasturi.

Rezultati 13. etape Zhongwei – Zhongwei (111 km, 49.714 km/h): 1. Yevgeniy Gidich (Kaz, Vino Astana) 2:13:58, 2. Ahmet Orken (Tur, Torku Sekerspor), 3. Meron Teshome (Eri, Bike Aid), 4. Nicolas Marini (Ita, Nippo Vini Fantini), 5. Vitaliy Buts (Ukr, Kolss), 15. Davide Mucelli (Ita, Meridiana Kamen), 27. Josip Rumac (Hrv, Synergy Bacu), 30. Radoslav Rogina (Hrv, Adria Mobil), 57. Emanuel Kišerlovski (Hrv, Meridiana Kamen), 62. Mateo Franković (Hrv, Meridiana Kamen), 73. Uroš Repše (Slo, Meridiana Kamen), 76. Bruno Maltar (Hrv, Meridiana Kamen) svi u vremenu pobjednika.

Ukupni poredak: 1. Yonathan Monsalve (Ven, Quinghai Tianyouda) 41:19:30, 2. Mauricio Ortega (Kol, RTS Monton Racing) +0:20, 3. Bjorn Thurau (Njem, Kuwait Cartucho) +0:24, 4. Ilia Koshevoy (Bje, Wilier Triestina) +1:22, 5. Antonio Santoro (Ita, Monkey Town) +1:49, 6. Rogina +2:24, 10. Mucelli +6:47, 22. Kišerlovski +15:05, 48. Rumac +59:36, 71. Repše + 1:24:39, 74. Maltar +1:26:15, 87. Franković +1:37:24.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.