CRO RACE 2021 Crikvenica, Rijeka i Opatija središnje točke najljepše razglednice

Petak, 01. listopada 2021. 10:14 Napisao/la  KS

Ne postoji niti jedna sportska manifestacija u našoj zemlji iz koje se u tako kratkom roku slika prenosi u čak 190 zemalja svijeta

Cro Race na riječkom Korzu 2019. godine
Cro Race na riječkom Korzu 2019. godine Foto: KL Photo

Petak i subota u Primorsko-goranskoj županiji bit će u znaku biciklističke utrke CRO Race, peto izdanje vrhunskog spektakla što uvelike nadilazi sportske okvire barem će nakratko fokus odmaknuti od uobičajenih sportskih tema i približiti ga sportu koji je, primjerice, Sloveniji u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući Tadeju Pogačaru i Primožu Rogliču, priskrbio status sportske velesile.

Nakon godinu dana izbivanja CRO Race se vratio u istom terminu kao i 2019. godine i s ponešto promijenjenim itinererom, koji nimalo nije utjecao na atraktivnost hrvatskog Toura, 140 biciklista iz 20 timova, od čega su četiri iz one najelitnije World Tour skupine, ima zadatak proći nešto više od tisuću kilometara u šest natjecateljskih dana, a lako je moguće da će baš ova dva dana, zbog konfiguracije trase, odigrati presudnu ulogu u formiranju ukupnog poretka.

Četrvta etapa u petak završava u Crikvenici, peta u subotu u Opatiji.

Četvrta etapa startat će u Starigradu, peloton će Jadranskom magistralom krstariti do Senja, Novog Vinodolskog i Crikvenice (očekivani dolazak oko 16.30 sati), peta u subotu starta u Rabcu, pa će se biciklisti nakon uspona na Učku s istarske strane spustiti do Kastva i preko Viškova, Orehovice i Rijeke s girom po Korzu dionicu okončati u Opatiji (očekivani dolazak oko 14 sati).

Biciklistička utrka CRO Race slovi za najljepšu razglednicu Hrvatske i vjerojatno je to apsolutno točna tvrdnja budući da ne postoji niti jedna sportska manifestacija u našoj zemlji iz koje se u tako kratkom roku slika prenosi u čak 190 zemalja svijeta, a benefiti ovakve promocije hrvatskih prirodnih ljepota i poželjnih destinacija, naročito poželjnih cikloturističkoj populaciji koja se u svijetu, a i kod nas, rapidno povećava iz dana u dan, nemjerljivi su s oglašavanjima bilo kakvih vrsta.

Ne samo da se CRO Race i tvrtka Top Sport Events pozicinirao kao poželjan partner u Svjetskoj biciklističkoj federaciji (UCI), što uostalom i kvalifikacija utrke zorno ukazuje (2.1), već su uspjeli i Hrvatsku predstaviti kao zemlju kroz koju se može proći biciklom i uživati u svemu onome što takav oblik turizma sa sobom nosi.

Pritom se nikako ne smije zanemariti sportska dimenzija utrke na kojoj su nastupili velikani poput Vicenca Nibalija, Adama Yatesa, Marka Cavendisha i naročito Tadeja Pogačara i Primoža Rogliča.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.