Giro d' Italia: Robert Kišerlovski izgubio pet minuta u kronometru

Subota, 11. svibnja 2013. 18:21 Napisao/la  SC

Vicenzo Nibali zauzeo je četvrto mjesto i za pobjednikom je zaostao 21 sekundu, ali je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku

Robert Kišerlovski, član Radio Shacka, osvojio je 69. mjesto u kronometru dugom 54.8 kilometara od Gabicce Mare do Saltare u kojem je slavio Britanac Alex Dowsett (1:16:27). Kišerlovski je za pobjednikom zaostao 5:21 minutu, dok je Kristijan Đurasek ( Lampre-Merida) bio 154. sa zaostatkom od 8:36 minute.

- Nisam specijalist za kronometar tako da je ovo dobar rezultat. Moglo je biti bolje, ali moglo je biti i gore. Na zadnjem Tour de Franceu sam u odnosu na Wigginsa u kronometru, koji je bio kraći od ovoga, izgubio sedam minuta, tako da je ovo u konačnici dobar rezultat, ustvrdio je Robert Kišerlovski.

Vicenzo Nibali zauzeo je četvrto mjesto i za pobjednikom je zaostao 21 sekundu, ali je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Nibali je vodeći s ukupnim vremenom 29:46:57 sati, dok je Robert Kišerlovski ukupno 25. s 5:29 minute zaostatka. Kristijan Đurasek je 74. s 26:27 minuta zaostatka.

- Očekivao sam da ću ovoliko izgubiti, tako da nisam razočaran. Prvi, tehnički dio i zadnji uspon je bio u redu, ali u srednjem, ravnom dijelu sam najviše izgubio. Sada sam 25.  u ukupnom poretku, vrijeme je da se počnem uspinjati.  Nakon utorka kreću brdske etape i to je moj dio, rekao je Robert Kišerlovski.

U nedjelju je na rasporedu deveta etapa od Sansepolcra do Firenze od 170 kilometara.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.