Zvonimir Boban: Collina mora ostaviti ego po strani za dobrobit sporta

Nedjelja, 17. rujna 2023. 15:17 Napisao/la  SC
Zvone Boban
Zvone Boban

Direktor UEFA-e za profesionalni nogomet Zvonimir Boban negoduje zbog odluke o povećanju prosječne duljine sudačkih produžetaka:

- Ovu je odluku FIFA-in sudački odbor donio sam bez konzultacija s momčadima i igračima, koji upravo u zadnjih pola sata proživljavaju najteže trenutke utakmice. U ionako prenatrpanom rasporedu, igraju produžetke koji se nesrazmjerno produžuju. Collinu i FIFA-u nije briga, ali nogomet nije njihov, on pripada onima koji ga vole. Collinu poznajem godinama i uvijek smo pozitivno surađivali, ali sada mora ostaviti ego po strani za dobrobit sporta. Što se tiče UEFA-inih natjecanja, nećemo slijediti te direktive, one su protiv nogometa i protiv zdravlja igrača, kazao je Boban.

Pierluigi Collina predsjednik je FIFA-ina sudačkog odbora (FIFA referees committee).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.