Zlatan Ibrahimović suznih očiju nagradu za nogometaša godine posvetio preminulima

Utorak, 11. studenog 2014. 16:27 Napisao/la  SC

Postoji život pored nogometa, koji je mnogo važniji od svega ovoga. Neka počivaju u miru, rekao je Ibrahimović suznih očiju.

Zlatan Ibrahimović (PSG) deveti put u karijeri osvojio je nagradu za najboljeg švedskog nogometaša koju dodjeljuju časopis Aftonbladet i Švedski nogometni savez. Ibrahimoviću je to osma uzastopna nagrada "Guldbollen" (zlatna lopta), te deveta u posljednjih deset godina. Nagradu je na dirljiv način posvetio dvojici preminulih igrača Klasu Ingessonu i Pontusu Segerstormu, kao i pokojnom bratu koji je u travnju preminuo od raka.

- Nagrade su dokaz da nešto radim dobro, ali moja dostignuća u sjeni su onoga što se dogodilo Ingessonu i Segerstormu. Imao sam brata koji je preminuo prije nekoliko mjeseci od slične opake bolesti. Postoji život pored nogometa, koji je mnogo važniji od svega ovoga. Neka počivaju u miru, rekao je Ibrahimović suznih očiju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.