Vahid Halilhodžić: U tri godine nisam imao problema, pogotovo s igračima

Petak, 27. travnja 2018. 14:35 Napisao/la  SC
Vahid Halihodžić
Vahid Halihodžić

Vahid Halilhodžić oprostio se od japanskog nogometa na službenoj konferenciji pred više od 300 novinara.

Nakon što mu je predsjednik saveza 7. travnja u Parizu uručio otkaz, Halihodžić je otišao u Japan da sazna prave razloge otkaza:

 Poslije sastanka s čelnicima saveza sat i pol je razgovarao s novinarima:

- Radio sam u Japanu tri godine, sjajna je zemlja i moja obitelj voli Japan, ovdašnju tradiciju, kulturu, povijest, način života... Nisam došao kao turist nego napraviti nešto za japanski nogomet. Nikad nisam mogao ni zamisliti da će odlazak biti ovakav! Ovakva noćna mora! Od 7. travnja proživljavam najteže dane u životu i duboko sam razočaran. Došao sam zbog SP-a i osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama i dalje sam mislio da nam nešto nedostaje. U vrhunskom sam nogometu 45 godina, došao sam, uspio i odlazim razočaran. Nisu me poštovali. U tri godine nisam imao problema, pogotovo s igračima. U stalnoj smo komunikaciji, kako s onima iz inozemstva, tako i s onima koji igraju u Japanu, nazvao sam ih nebrojeno puta. Nikad nisam kritizirao igrače u tri godine, uvijek sam preuzimao odgovornost za loše na sebe. I tražio da se kritizira mene. Ali sam s igračima razgovarao u lice, vrlo otvoreno. Neki su igrači bili iznenađeni time. Naporno sam radio da unaprijedim japanski nogomet, bez odmora, kazao je Halihodžić.

Otkaz je dobio navodno zbog poremećenih odnosa s igračima:

- Dobio sam dosta poruke podrške od igrača, uključujući Makina. A razočarao me savez. Da, možda je naša komunikacija mogla biti bolja, ali nisam imao pojma da je to toliki problem, kazao je Halihodžić.

Zanimljivo, Halihodžić je kao izbornik Obale Bjelokosti doživio istu sudbinu, smijenjen je nakon što se kvalificirao na SP.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.