Vahid Halihodžić: Politička i sportska situacija je takva da je nemoguće raditi

Petak, 29. rujna 2023. 19:16 Napisao/la  SC
Vahid Halihodžić: Politička i sportska situacija je takva da je nemoguće raditi

Predsjednik bh-saveza Vico Zeljković tijekom predstavljanja novog izbornika Save Miloševića ovako je objasnio zašto Vahid Halihodžić opet nije postao izbornik:

- Bio je prva želja, otvorili smo razgovore. On je želio biti savjetnik, ali nama je trebao čovjek na mjestu izbornika, bili smo spremni ispuniti sve njegove želje. Ponudili smo mu plan, vodili smo se time, a nakon toga sam osjetio da bi htio postati izbornik što je ubrzalo Kodrinu smjenu. Respektiram njegove godine, CV, ali on je promijenio mišljenje i ne želi biti izbornik. Ne zato jer sam ja predsjednik, ne zato što se utakmice ne igraju u Mostaru ili negdje drugdje. Imao je sve na stolu, nije htio prihvatiti ponudu, rekao je Zeljković.

Odmah se oglasio Halilhodžić:

- Tražio je sastanak sa mnom, dogovorili smo se i kad me nazvao telefonom, rekao sam da mogu pomoći savjetom i da nema šanse da budem izbornik, to je vazda bilo. Dogovorili smo se da popijemo kavu, on nije nazvao i samim tim nije ispoštovao dogovor. Poslije smo se čuli telefonom, rekao sam mu za Kodrinu smjenu, a njegov odgovor je bio da su vidjeli da to nije to. Uvjeti saveza se ne mogu ispuniti. Neki me kritiziraju zašto ovo, zašto ono. Mnogi bi željeli da budem izbornik, ali to je utopija. Politička i sportska situacija je takva da je nemoguće raditi, prema tome, to su insinuacije jer do susreta nije došlo. Žao mi je ljudi i navijača koji vjeruju da reprezentacija može donijeti radost, žao mi je i Mehe Kodre, ne znam zašto se to sve događa, kazao je Halihodžić za sportsport.ba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.