Meho Kodro smijenjen, Vahida Halihodžića predsjednik nije nazvao u ponedjeljak

Četvrtak, 21. rujna 2023. 19:37 Napisao/la  SC

Kodro smijenjen nakon samo dvije utakmice, Komitet za hitnost NS/FS BiH nije prihvatio izvještaj sada već bivšega izbornika

Vahid Halihodžić
Vahid Halihodžić

Meho Kodro više nije izbornik nogometne reprezentacije BiH!

Kodro je smijenjen nakon samo dvije utakmice odlukom Komiteta za hitnost saveza BiH.

- Na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost NS/FS BiH nije usvojen izvještaj selektora BiH Mehe Kodre sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice. Ugovorom je bila definirana odredba da ako izvršni organ NS/FS BiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida. Shodno tome, Komitet za hitnost NS/FS BiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa gospodinom Kodrom. Dosadašnjem selektoru želim sreću u nastavku njegove karijere", poruka je prvog čovjeka FSBiH, objasnio je neočekivanu odluku predsjednik Vico Zeljković.

Sada već bivši izbornik otišao je nakon pobjede protiv Lihtenštajna (2:1) i poraza od Islanda (0:1).

Vahid Halihodžić kuloarski se spominjao kao novi izbornik:

- Žao mi je što su se s Mehom tako poigrali, nevjerojatno je što se događa u i oko reprezentacije. Što se tiče mog eventualnog dolaska, istina je da me predsjednik zvao, dogovorili smo se da se vidimo i popričamo. Bilo je dogovoreno da me nazove u ponedjeljak, ali nije zvao i tu se sva priča završava. Još jednom, ne mogu vjerovati da su se razišli s Mehom Kodrom. Pa ne radi se o bilo kome, nego o čovjeku koji je stekao ime u svijetu nogometa, rekao je Halihodžić za sportsport.ba.

Sljedeću utakmicu BiH igra 13. listopada protiv Lihtenštajna, 16. listopada igra protiv Portugala u Zenici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.