Uspon talijanskog nogometa: Juventus u finalu Lige prvaka, Napoli i Fiorentina u polufinalu Europa lige

Četvrtak, 14. svibnja 2015. 12:15 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice polufinala Europa lige (21.05):  Fiorentina - Sevilla i Dnipro - Napoli. Milan Badelj (Fiorentina) i Nikola Kalinić (Dnipro) večeras imaju priliku uvećati hrvatski broj finalista ove sezone


Juventus je nakon 12 godina ponovu u finalu Lige prvaka. Zadnje je igrao protiv Milana na Old Traffordu i izgubio (2:3) nakon izvođenje jedanaestaraca, bilo je to zadnje finale Lige prvaka u kojemu su igrali talijanski klubovi. Nakon toga uslijedilo je teško razdoblje za talijansk nogomet, financijska kriza spustila je kvalitetu u Seriji A.

Dvanaest godina kasnije nešto se čudno događa podno Apenina, talijanski nogomet ustaje iz pepela.  Dok traje kriza velikana (Milan, Inter...), Juventus je u finalu Lige prvaka, a dva talijanska kluba večeras igraju polufinale Europa lige. Utakmice Fiorentina - Sevilla i Dnipro - Napoli počinju od 21.05 sati.

Dok Fiorentina mora ostvariit čudo da bi izbacila Sevillu, koja ima prednost 3:0 iz prve utakmice, Napoli nije bez izgleda iako je u prvoj utakmici odigrao 1:1. Dnipro je kvalitetna momčad, ali ne toliko da bi se Napoli morao ustručavati u najavama utakmice. Talijanska momčad još uvijek slovi favoritom u polufinalu, što priznaju i protivnici:

- Ulaskom u polufinale iznenadili smo sve. Mi ćemo dati sve od sebe da se plasiramo finale, kaže napadač Dnipra Seleznyov, strijelac pogotoka u Napoliju.

Trener Napolija Rafa Benitez specijalist je za europske kupove, pobjednik je Europa lige (Chelsea) i Lige prvaka (Liverpool). Benitezu zahtjevi utakmice protiv Dnipra nije nepoznanica....

Ivan Rakitić postao je 17. hrvatski igrač u finalu Lige prvaka, veznjak Barcelone propšle sezone osvojio je Europa ligu u dresu Seville.

Milan Badelj (Fiorentina) i Nikola Kalinić (Dnipro) večeras imaju priliku uvećati hrvatski broj finalista ove sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.