UEFA zabranila igračima igrokaze sa sponzorima na presicama

Petak, 18. lipnja 2021. 08:54 Napisao/la  SC
Pogba ne voli pivo
Pogba ne voli pivo

UEFA je na kraju morala reagirati zbog učestalih predstava na presicama, od svih igrača iz 24 reprezentacije zatražila da prestanu uklanjati sponzorska pića.

- Zarada od sponzora važna za natjecanje u europski nogomet. Sponzori su neophodni da se osigura razvoj nogometa, uključujući mlade i žene, rekao je direktor natjecanja Martin Kallen.

Osobama zadužene za medije na svih 11 stadiona je naređeno da se ubuduće skloni alkoholno piće ispred nogometaša muslimanske vjeroispovijesti, odluka je potaknuo Pogba, koji je uklonio pivo Heinekena iako je na zelenoj boci jasno bilo naglašeno da ne sadrži sastojke alkohola.

UEFA je naložila savezima da igrači moraju poštovati sponzore.

Sve je započeo Ronaldo koji je demonstrativno uklonio boce Coca Cole,

Inače, UEFA bi trebala zarditi oko dvije milijarde eura, sudionici u završnici dijele 371 milijuna eura kroz nagrade, klubovi koji daju igrače u završnici dijele 230 milijuna eura.

Evo nagrada:
Plasman na Euro - 9,25 mil. eura (sve reprezentacije)
Pobjeda u skupini - 1,5 mil. eura
Remi u skupini - 750,000 eura
Plasman u 1/16 finala - 2 mil. eura (16 reprezentacija
Plasman u četvrtfinale - 3,25 mil. eura (8 reprezentacije)
Plasman u polufinale - 5 mil. eura (4 reprezentacije)
Plasman u finale - 7 mil. eura
Prvak - 10 mil. eura

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.